E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBrexit Alman ekonomisini fazla etkilemeyecek---

Brexit Alman ekonomisini fazla etkilemeyecek

Brexit Alman ekonomisini fazla etkilemeyecek
14 Aralık 2018 - 08:05 borsagundem.com

BDA Başkanı Kramer, Brexit'in bazı Alman firmalarını olumsuz etkileyebileceğini ancak genel anlamda Almanya ekonomisine ciddi bir olumsuzluk getirmeyeceğini söyledi

Almanya'da işverenlerin lobi kuruluşu BDA, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının bazı Alman işletmelerini diğerlerinden daha ağır etkileyebileceğini, ancak ekonominin geneli üzerinde ciddi bir
etki olmasını beklemediklerini bildirdi.

BDA Başkanı Ingo Kramer, Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, "Brexit'in elbette Almanya'da ekonomik kalkınma üzerinde etkisi olacak. Ancak ekonominin geneli üzerinde ciddi bir etkisi olmayacak" diye konuştu.

Kramer, Alman ekonomisinde büyümenin 2019'da yüzde 1,5 civarında olacağını tahmin ettiklerini belirtirken, Almanya'nın pozitif ekonomik ivmesinin son yıllarda zayıflamaya başladığına dair işaretler olduğunu da vurguladı.

Konuşmasında Almanya'nın göç politikasında değişiklik yapılacağı söylemlerine de değinen Kramer, göçün Alman ekonomisi için önemine iyaret etti ve göçmenlere kapıların kapatılması halinde Almanya'nın 1990'larda yaşanan benzer ekonomik düşüşlerle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)