E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da Yellen ve veri akışı etkili olacak---

Borsa'da Yellen ve veri akışı etkili olacak

Borsa'da Yellen ve veri akışı etkili olacak
26 Ağustos 2016 - 08:32 borsagundem.com

A1 Capital; Yellen konuşması ve öncesinde açıklanacak ABD veri akışı nedeniyle günün ikinci yarısında ani hareketlenmeler artabilir. A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

ABD BÜYÜME DATASI, YELLEN KONUŞMASI VE YOĞUN İÇ GÜNDEM
Dün, güne yükselişle başlayan BİST100 Endeksi, yatay hareketini iki seans boyunca devam ettirdi ve kapanışını 76.789 puan seviyesinden gerçekleştirdi.

İçeride ve dışarıda oluşan yoğun haber akışına rağmen olumlu bir görünümün hâkim olduğu endekste pozitif fiyatlamaların ağır bastığını söyleyebiliriz. Özellikle yapılan bu pozitif fiyatlamalarda gün boyu Doların 2,94'lerdeki sakin seyrini sürdürmesi etkili oldu. (Bu sabah itibariyle 2,9350'lerde...)
Bardağın diğer tarafından bakacak olursak, Bugün endekste satış baskısına neden olabilecek OLASI

GELİŞMELERE şu şekilde değinebiliriz;
- Gerileyen Reel Kesim Güven Endeksi, Kapasite Kullanım Oranı ve Haziran ayında beklentilerin oldukça altında gerçekleşen Sanayi Üretimi datasıyla birlikte Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin 2016'da yüzde 3,5-4 büyüme kaydedebileceğini ve Türkiye ekonomisine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını söylemesi, bir sonraki büyüme rakamını olumsuz etkileyebilecek unsurları oluşturmakta. Bu yöndeki olumsuz veri akışının devam etmesi durumunda, konu hakkındaki olumsuz algılar kuvvetlenebilir. Bu durumsa alıcılı seyrin önünü kesebilir.

- FED Başkanlarının ikinci yarıyıldaki büyümeden umutlu olmaları ve makroekonomik datalardaki iyimserliğin altını çizmeleri, daha da şahinvari açıklamalar yapmalarına neden olmakta. (Dün FOMC üyeleri Kaplan ve George'de Faiz Artırımı Konusunda Pozitif Açıklamalarda Bulundular.) Şahinvari ve faiz artırımını destekleyici açıklamaların devamı, piyasalarda temkinli adımların sürdürülmesine neden olmakta. Özellikle bu durum bizim gibi Gelişmekte Olan Ülke Piyasaları ve Para Birimleri için olumsuz bir etken.

-İçeride ve Dışarıda oluşan yoğun Ekonomik-Siyasi veri akışı nedeniyle piyasalarda meydana gelen ani hareketlenmeler; yer yer oluşan tedirginlik havasını beraberinde getirmekte ve bu durumda ani kâr satışlarına neden olmakta. (Jackson Hole Toplantısı, ABD Büyüme Datası, Yellen Konuşması, Bölgedeki Jeopolitik tansiyonun yüükselmesi -Cerablus- gibi...)

Dolayısıyla yukarıda değindiğimiz bu OLASILIKLARIN gerçekleşebilme ihtimaline karşın ani kararlar vermemekte ve olası kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.
Sabah saatlerinde Doların 2,9350'lerdeki sakin seyrini sürdürmekte olduğunu ve dünya borsalarında satıcılı bir görünümün hakim olduğunu görmekteyiz. Yurt dışında önemli veri akışının olmasının yanı sıra iç gündemde yaşanabilecek gelişmelerle yön bulacak Dolar/TL, bugün için endeksin seyrinde oldukça önemli bir etmen.

Öte yandan saat 15:30'da ABD tarafında; Reel Tüketim Harcamaları- Şirket Kârları, Mal Ticaret Dengesi ve BÜYÜME datalarının açıklanacağını ve Yellen'in 17:00'da konuşacağının altını çizelim. Gerek küresel piyasaların gerekse BİST100 Endeksinin seyrinde oldukça önemli olan bu gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

Yellen konuşmasının seans bitimine yarım saat kala olması ve öncesinde açıklanacak ABD veri akışı nedeniyle günün ikinci yarısında ani hareketlenmeler sıklaşabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 26.08.2016

 


 

Fed'in Eylül'de faiz artırımı ihtimali üçte bir olarak görülüyor

 

Fonlar altın madeni hisselerini azaltıyor

 


 
 
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)