E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFonlar altın madeni hisselerini azaltıyor---

Fonlar altın madeni hisselerini azaltıyor

Fonlar altın madeni hisselerini azaltıyor
26 Ağustos 2016 - 08:18 borsagundem.com

Fonlar, altın madeni hisse senetlerinin bazı yatırımcılar için çok pahalı hale gelmesiyle birlikte, portföylerindeki altın madeni hisselerini azaltıyor

Altın madenciliği şirketlerindeki hareketli piyasa, hisse senetlerini, yukarı yönlü beklenti içerisinde olsalar bile bazı yatırımcılar için çok pahalı hale getirdi.

2016 yılının başında George Soros dahil fon yöneticileri, Barrick Gold Corp. ve Newmont Mining Corp. gibi üreticilerin hisse senetlerinin yükselişinde etkili olmuştu. Maden kapanmaları ve kayıplarla geçen beş yılın ardından şirketler ucuzladı. Şimdi ise, emtia fiyatının yaklaşık beş katına tırmanmasıyla, bir çoğu 2015'teki piyasa değerinin iki katına çıkmış durumda. Bu nedenle fonlar, portföylerindeki fiziksel altın miktarını artırırken, söz konusu hisse senetlerinden ellerinden çıkartmaya başladı.

Zürih'te UBS küresel madencilik stratejisti Jo Battershill, “Sadece değerleme tarafı dikkate alındığında, şu noktada hisse senetleri için fazla heyecan duymamız zor” şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)