E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da satışlar etkili olacak---

Borsa'da satışlar etkili olacak

Borsa'da satışlar etkili olacak
21 Temmuz 2016 - 08:59 borsagundem.com

A1 Capital, bugün ve yarın endekste satıcılı seyrin devamını görmemiz mümkün yorumunda bulundu

"OHAL"
 
Dün, gün içerisinde açığa ve gözaltına alınanların sayısının giderek artması; tedirgin havanın daha fazla hissedilmesini ve buna bağlı olarak Dolar/TL paritesinin 3'ün üstündeki seyrini beraberinde getirdi.
 
Özellikle ikinci seansın sonlarında "Milli Savunma Bakanlığınca askeri yargıda görevli tüm askeri hâkim ve savcılar hakkında soruşturma başlatılması ve bu kapsamda 262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırılması" satış baskısını artırdı.
 
Bu gelişmeler, %1,67'lik bir düşüşle 74.902 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde aşağı yönlü hareketlenmelerin başlıca unsurlarını oluşturdu.
 
Gece geç saatlerde ise hükümet tarafından "Olağan Üstü Hal" uygulamasının devreye sokulduğu bildirildi. Bu durumun vatandaşların günlük hayatında etkili olmayacağını, sadece paralel yapıyla mücadele amacı için kullanılacağı açıklandı.
 
Sonrasında yapılan açıklamaların niteliği "Piyasalarda oluşabilecek tedirginliğin önüne geçme" şeklinde olsa da, Doların yükseliş hareketini devam ettirdiğini ve sabah saatleri itibariyle 3,0828'lerde olduğunu görmekteyiz. (Dün gece 3,0963'ü görerek rekor tazeledi.)
 
Bununla birlikte S&P'nin Darbe girişiminin ekonomi ve yatırım ortamına zarar verdiğini belirterek kredi notumuzu BB+'dan BB'ye düşürmesi, Dolardaki yükselişi tetikleyen bir diğer etkili unsur oldu.
 
Bunun sonrasında diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından olumsuz değerlendirmelerin gelebilmesi mümkün. Özellikle Moody's'in 17 Bankamızı yakın izlemeye alması, bu ihtimali güçlendirir nitelikte.
 
Küresel ekonominin zor sınavdan geçtiği bu zamanda gerek bölgede, gerekse gelişmekte olan ülkeler kategorisinde Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla iyimser bir performansa sahip olduğunu biliyoruz.(Öne Çıkan Mali Disiplin, Dış İlişkilerin iyileştirilmesi yönünde atılan adımlar, iç piyasada ibrenin yükselmesi anlamında uygulanan teşvik ve projeler, Olumlu makroekonomik göstergeler.)
 
Dolayısıyla Siyasi gelişmelerin ekonomik gündeme yön verdiği bu süreçte ekonomik anlamda uygulanacak ve piyasaları rahatlatacak yapısal reformların açıklanması; kısa bir sürede olmasa da kabul edilebilir bir süre zarfında Endekste yükselişi beraberinde getirebilir. Bu noktada ise "Siyasi" kanattan gelecek açıklamaların ve veri akışının oldukça önemli olduğunu belirtelim.
 
Bugünün Ajandasında Öne Çıkan Ekonomik Verileri Saat 14:45'te AMB'nin Faiz Kararı ve Saat 15:30'da ABD Tarafında Açıklanacak İşsizlik Dataları Oluşturmakta. Fakat daha çok "OHAL" kanunu sonrasında yurt içinde oluşacak veri akışı ve buna bağlı gelişmeler takip ediliyor olacak.
 
Bugün ve yarın Endekste satıcılı seyrin devamını görmemiz mümkün. Bu yönde CDS/Risk Primimiz, 10 yıllık tahvil faizimiz ve Dolar/TL paritesinin yurt içi tansiyona bağlı olarak değişen seyri, ana rehberlerimiz olacaktır.
 
Oldukça ani hareketlenmelerin yaşanabileceği bugünde dikkatli olunması gerektiğini ve kârın cebe yakıştığı düşüncemizi bir kez daha dile getirelim.
 
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 21.07.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 21.07.2016

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Borsa'da OHAL baskısı

 

Yeni kriz İtalya mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)