E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da faiz kararı bekleniyor---

Borsa'da faiz kararı bekleniyor

Borsa'da faiz kararı bekleniyor
23 Ağustos 2016 - 08:16 borsagundem.com

A1 Capital, Dolar/TL'nin seyri ve yurt dışı piyasalardaki görünüm, BİST-100 Endeksinin seyrinde önemli olacak

Dün, güne eksiyle başlayan BİST100 Endeksi, iki seans boyunca yatay hareketini sürdürdü. %0,25'lik bir düşüşle 77.953 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren endekste yurt dışı ve yurt içi gelişmeler etkisini gösterdi.
 
Yurt dışında FED Başkan yardımcısı Fischer'in açıklamaları, başta küresel piyasalarda olmak üzere endeks ve paritelerde hareketlenmelere neden oldu. Beklentileri karşılamayan ABD dataları ve sürdürülen beklenti yönetimi sonrasında "Faiz Artırımında Eylül Ayı İhtimallerinin Yükselmesi" şeklinde algılanan açıklamaları kafaları karıştırdı.
 
Cuma günü ABD Büyüme datası sonrasında gerçekleşecek Yellen konuşması, konunun daha da netleşmesini sağlayacaktır. Bu yöndeki veri akışını yakinen takip ediyor olacağız.
 
Yurt içi gündeminde tekrardan yer almaya başlayan üzücü terör olayları ve iç dinamiklerde meydana gelen bir takım gelişmeler, BİST100 Endeksinde pozitif fiyatlamaların önüne geçen unsurları oluşturdu.
 
Bununla birlikte endeksin seyrinde etkili olan bir diğer unsur; açıklanan şirket bilançolarının etkisiyle meydana gelen hisse bazlı hareketlenmeler oldu.
 
Öte yandan büyük bir kısmı açıklanan şirket bilançolarıyla "2. Çeyrek Bilanço Sezonunun" da yavaş yavaş sonuna gelindiğini belirtelim.
 
Bugün ise endeksin seyrinde etkili olabilecek en önemli ekonomik veri, içeride saat 14:00'da açıklanacak TCMB Faiz Kararı olmakta.
 
Merkezden genel beklentiler; "Üst Bantta 25 Baz puanlık bir indirime gidebileceği, böyle bir karar sonrasında Kurdaki hareketliliğin sınırlı olabileceği, Merkezin küresel ekonomiyi ve FED'in adımlarını takibe alacağı" yönünde.
 
[ MEVCUT FAİZ KORİDORU: Alt Bant: %7,25 / 1 Hafta Repo Faizi: %7,50 / Üst Bant: %8,75 ]
 
Güne başlarken Doların 2,93'lü seviyelerde olduğunu, dünya borsalarında ise hafif satıcılı görünümün hakim olduğunu görmekteyiz. Altın 1338 Dolar/Ons, Dolar Endeksi ise 94,400'lü seviyelerdeki yatay seyrini sürdürmekte.
 
İç gündemde meydana gelebilecek gelişmelere bağlı olarak Dolar/TL'nin seyri ve yurt dışı piyasalardaki görünüm, BİST100 Endeksinin seyrinde önemli etkenler olmakla birlikte; piyasaların bu hafta Jackson Hole toplantısı, ABD Büyüme ve Yellen Konuşması gibi önemli veri akışına odaklandığını da belirtelim.
 
Dolayısıyla bu yönde gelebilecek haber akışına bağlı ani hareketlenmelere ve olası kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda görüyoruz.
 
Oldukça yoğun ve önemli veri akışı nedeniyle Aceleci kararlar verilmemesini ve temkinli adımlarla ilerlenmesi görüşümüzü ise yineliyoruz.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 23.08.2016

 

Darbe girişimi öncesi işlemler takibe alındı

 

Piyasaların gözü Yellen'a çevrildi

 

Martı Otel ve Martı GYO borçlarından dolayı uyarı aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ23 Ağustos 2016 08:45

    ENFLASON YÜKSEK AYRICA SICAK PARA GİRİŞİDE YOK GİBİ EGERKİ FAİZDE DÜŞERSE TL DE KONTROLSUZ DÜŞÜŞ BAŞLAR.KURUN ARTIŞIYLA EKENOMİDE GİDİŞ KÖTÜ OLUR.