E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada dar bantta hareket---

Borsada dar bantta hareket

Borsada dar bantta hareket
22 Nisan 2014 - 08:56 borsagundem.com

Dün ABD’DE veri akışı da oldukça zayıftı, bugün ise yine ABD açılışına dek ajandanın rahat olduğu görülüyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününde yurtiçi piyasalarda görülen seyir dün de hafta başlangıcında karşımızdaydı.. Cuma günü Paskalya tatili nedeni ile hem ABD hem de Avrupa’nın kapalı olması sonucu yaşanan düşük hacim ve dar bantta hareket tablosunu dün de ABD açılışına dek Avrupa’nın kapalı olması ve ABD vadelilerinin de yatay hareketi nedeniyle yeniden izledik..
   
Yurtiçinde güne düşüşle başlayan BIST100 endeksi geri çekilmesini 73,134 puana dek devam ettirmesi ve 73,000 üzerinde tutunması ile sakin ama olumlu bir görünüm ortaya koyarken gün içi en yüksek seviyede 73,635’ti, bu da 500 puanlık dar bir bantta sıkışık bir hareket demek..
   
Bugün 23 Nisan resmi tatilimiz öncesi işlem gününde Avrupa da tatilden dönmüş olacak, bu şekilde geçen hafta Cenevre Zirvesi uzlaşısı ile düşen ancak haftasonunda yeniden yükselişe geçen Ukrayna tansiyonu ve piyasaların gündeminde hala ilk sıralarda olan ve muhtemelen Haziran’a dek de gündemde kalmaya devam edecek olan ECB ne yapacak spekülasyonlarına Avrupa’nın tepkisini de görüyor olacağız ancak dün 1,38 üzerinde tutunmaya devam eden EURUSD bize en azından Ukrayna stresinin aşağı yönlü sert bir reaksiyona neden olmayacağının sinyalini veriyordu..   

Dün ABD’DE veri akışı da oldukça zayıftı, bugün ise yine ABD açılışına dek ajandanın rahat olduğunu görmekteyiz. Hemen öncesinde ABD’de konut fiyat endeksi açıklanacak, ardından yine ABD’de Richmond FED İmalat Endeksi ile 2.el konut satışlarını, bunlara ek olarak da Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi verilerini takip ediyor olacağız..
   
Ayrıca günün bize göre bir diğer önemli gündemi ise  İspanya’nın TSİ 11.45’te gerçekleştireceği borçlanma ihaleleri olacak. Geçen haftanın son işlem gününde Avrupa borsalarının kapalı olmasına karşın, dün de bültenimizde belirttiğimiz gibi, tahvil piyasasında Ukrayna stresinin yatışması ile faizlerde aşağı yönlü hareketler görmüştük, özellikle İspanya ve Portekiz tahvillerinde.. Bugün de bu borçlanma ihalelerinde faizlerin önceki ihalelere göre ne seviyede gerçekleştiği önemli olacak, hazine bonosu ihracı olmasına rağmen vadenin kısa olması nedeniyle kısa vadeli beklentilerin İspanya’nın yanı sıra Euro bölgesi için de ne yönde olduğu konusunda da fikir verecektir..
   
ABD’nin Ekim’den bu yana en uzun rallisi ile tatil sonrası yükselişini 5.güne taşımış olmasının yanında, bu sabah Avrupa için de alıcılı açılış beklentileri yurtiçinde de BIST’te hafif alıcılı bir açılış sinyali veriyor olsa da,yarın tatil ve onu izleyen günde de TCMB’nin PPK toplantısı var. Her ne kadar genel beklenti bir faiz indirimi olmaması yönünde olsa da beklentiden farklı şekilde piyasada yoğun bir şekilde Merkez küçük çaplı bir indirim yapar mı? Sıradışı bir politika izler mi? Yoksa bir faiz indirimi sinyali mi verir? gibi arka arkaya sıralanan sorular ve spekülasyonlar var, bu nedenle Merkez’in hamlesi görülene dek görece daha sakin kalınması söz konusu olabilecektir. Destekler 73,000 ve 72,000’de, ilk direnç ise 74,000’de kalmaya devam ediyor. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)