E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa ve dolarda bu seviyelere dikkat!---

Borsa ve dolarda bu seviyelere dikkat!

Borsa ve dolarda bu seviyelere dikkat!
04 Eylül 2016 - 13:31 borsagundem.com

FED başkanı Yellen’in açıklamaları sonrası 21 Eylül toplantısında faiz artış olasılığının yükselmesine karşılık Cuma günü açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam verileri beklentilerin çok altında geldi.

Gündeme bağlı olarak belli bir bantta dalgalanan piyasalarda beklentilerin altında gelen ABD tarım dışı istihdam verileri olumlu fiyatlamaya neden oldu. Sadece bu verinin piyasayı taşıması zor, diğer gündemin de yardımcı olması gerekecek.

Piyasalarda kararsız bir görünüm var. Geçen hafta zayıf hacimli günler yaşayan piyasalar Ağustos ayını da toparlama çabasında geçirdi. Eylül ayına devreden gündem konuları, Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği harekat, terör eylemleri, siyasi gelişmeler, FED faiz kararı, dış borsalar ve petrol fiyatları olarak sıralanabilir. Suriye harekatının piyasalar üzerindeki etkisi bu aşamada zayıf. ABD Merkez Bankası (FED) başkanı Yellen’in açıklamaları sonrası 21 Eylül toplantısında faiz artış olasılığının yükselmesine karşılık Cuma günü açıklanan “ABD Tarım Dışı İstihdam” verileri beklentilerin oldukça altında geldi. Bu gelişme FED’in Eylül’de faiz artırım olasılığının zayıfladığı değerlendirmelerini beraberinde getirirken olumlu fiyatlamaya neden oldu. Ancak son dönemde piyasalarda çapa (çıpa) olarak FED faiz beklentileri görülse bu gelişmenin tek başına piyasaları taşıması zor. Diğer gündemin de yardımcı olması gerekecek. 9 Eylül’deki Türkiye’nin 2016 yılı ikinci çeyrek ekonomik büyümesi (GSYH) yine yakından takip edilecek veriler arasında. Düşmeye devam eden yabancı takas saklama oranları dışında merkez bankasının açıkladığı verilere göre, 15 Temmuz sonrası hisse senetlerinden yabancı çıkışına karşılık tahvil bono tarafında yabancı girişleri söz konusu. Toplamda sermaye piyasalarından yabancı çıkışının sınırlı kalması piyasalardaki tansiyonun düşmesinde rol oynayan gelişmelerden biri. Geçtiğimiz haftalarda birkaç kez vurguladığımız piyasayı taşıyacak beklenti veya hikâye eksikliği halen hissediliyor. Olumsuz gelişmelerin fiyatlanıp yeni dengelerin kurulmasının ardından olumlu fiyatlamaya konu olacak gelişmeler henüz olgunlaşmış değil. Borsada bu dönemde yayınlanan bilançolar ışığında hisse bazlı hareketlere şahit oluyoruz. Hissesini bulan primini alıyor. Döviz, faiz ve altın ise belli bir aralıkta hareket ediyor. Kısa süreli dalgalanmalara rağmen piyasalarda temkinli iyimserlik korunuyor.

BORSADA HACİMSİZ GÜNLER
Borsada kısa dönemli çıkış trendinin kaybedilmesi sonrası görülen tepki alım denemeleri henüz güç kazanmış değil. Tepki çıkışı hacim zayıflığı nedeniyle endeks direnç seviyelerini geçmekte zorlanıyor. 75.000 ilk önemli destek noktası olarak görülürken bu seviyenin altında 74.000-72.600 sonraki destek seviyeleri. Tepki alımlarının devamı için ise 77.300 seviyesinin üzerinde kalınması gerekecek. Bu durumda 79.350 ve 81.00 sonraki direnç noktaları. Yukarı yönlü hareketlenmelerde satışlar görülebilir.

2.98 SEVİYESİ ÖNEMLİ
Dolar/TL kurunda tepki yükselişi devam ediyor. 2.94-2.93 ilk destek seviyeleri olarak görülürken sonraki destek 2.91 seviyesinde. Tepki çıkışının devamı için ise 2.98 seviyesinin geçilmesi önemli olacak. Sonraki dirençler 3.00-3.03 seviyelerinde. Kısa dönem yön tayini için 2.93-2.98 bandı izlenebilir. Direnç noktalarında satış denemeleri görülse de tepki çıkışı gücünü koruyabilir.

Zeynel Balcı - Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)