E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da satış baskısı sınırlı kalabilir---

Borsa'da satış baskısı sınırlı kalabilir

Borsa'da satış baskısı sınırlı kalabilir
25 Ağustos 2016 - 08:30 borsagundem.com

A1 Capital; bugün başlaması beklenen Jackson Hole Toplantısından gelebilecek açıklamaların gündemin seyrinde etkili olacağını belirtti

YOĞUN GÜNDEM: "Cerablus... John Biden... Jackson Hole... ABD Dataları..."
Dün, %1,57'lik bir düşüşle 76.116 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde yurt dışı gelişmeler ve özellikle yurt içi gelişmeler etkisini gösterdi.

Bir yandan Jackson Hole, Yellen açıklaması, ABD Büyüme gibi önemli yurt dışı datalarını takip eden piyasalar, yurt içinde ise Jeopolitik gelişmelerle ve buna bağlı haber akışına odaklanmış durumda.
Gerek siyasi gündem, gerek John Biden'in Türkiye'ye gelişi ve yapılan açıklamalar, gerekse iç dinamiklerde meydana gelen gelişmeler; Endeksin seyrinde etkisini gösteren ana konu başlıkları.
Piyasalarda temkinli adımları da beraberinde getiren terör olayları ve yoğun iç gündem, aynı zamanda endekste alıcılı seyrin önünü kesen başlıca unsurlar.

Fakat her şeye rağmen Dolar/TL'de gözle görülür bir yükselişin gerçekleşmemesi ve Doların sabah saatlerinde halen 2,94'lü seviyelerdeki seyrini sürdürmesi; endekste oluşan satış baskısının sınırlı kalabileceği şeklinde yorumlanabilir.

Yine de hızlı değişen gündeme bağlı olarak endeks ve paritelerde ani hareketlenmeler meydana gelmekte. 

Dolayısıyla gündemin ve piyasaların gelecek siyasi ve ekonomik haber akışına göre şekilleneceğini söyleyebiliriz.

Gündemin seyrine yön verebilecek gelişmeleri yakinen takip ediyor olacağız.

Dünya geneline baktığımız zaman; piyasaların yukarıda saydığımız yurt dışı verilere odaklandığını görmekteyiz.

Dolar Endeksinin 94'lü seviyelerdeki, Altının 1320-2330 Dolar/Ons'larda ki seyrini sürdürmesi ve Dünya borsalarındaki hafif satıcılı seyir, bu durumun bir göstergesi olmakta.

Yellen'in yarın yapacağı açıklamada; faiz artırımında Eylülü işaret etmesi, 2016 yılında faiz artırımını masada tutması veya şahin açıklamalarda bulunması Senaryosunda, gelişen ülke borsalarında ve para birimlerinde aşağı yönlü hareketlenmeler görmemiz mümkün.

Dolayısıyla Yellen'in yapacağı konuşma özellikle gelişen ülke piyasaları açısından kritik olmakla birlikte yapılacak bu açıklamayı fazlasıyla öönemsediğimizi belirtelim.

Bugünün ajandasına baktığımızda ekonomik veri akışının Türkiye ve ABD tarafında yoğunlaştığını görmekteyiz. 

Özellikle bugün başlaması beklenen Jackson Hole Toplantısından gelebilecek olası açıklamalar, gündemin seyrinde oldukça etkili olacaktır.

Yakından takip ediyor olacağız.
 

A1 Capital

Dolar/TL 2.95 seviyesinin hemen altında

 

Petrol "stok" verisi sonrası kayıplarını korudu

 

Altın "Yellen" öncesi 1 ayın en düşüğü yakınında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)