E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol "stok" verisi sonrası kayıplarını korudu---

Petrol "stok" verisi sonrası kayıplarını korudu

Petrol stok verisi sonrası kayıplarını korudu
25 Ağustos 2016 - 07:57 borsagundem.com

Petrol, ABD'de stoklarının beklenmedik bir şekilde artmasının ardından bir haftanın en düşük seviyesi yakınında tutundu

Petrol, ABD'de petrol stoklarının beklenmedik bir şekilde artması ve araç kullanımına bağlı olarak yüksek akaryakıt talebinin olduğu yaz döneminin sonunun yaklaşması ile birlikte stokların mevsimsel olarak 30 yılın en yüksek seviyesinde kalmaya devam etmesi sonrası, bir haftanın en düşük kapanış seviyesi yakınında kayıplarını korudu.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1 sent düşerek, sabahın erken saatlerinde varil başına 46.76 dolara geldi. Kontrat Çarşamba günü 1.33 dolara düşerek 46.77 dolar ile 16 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 altındaydı.Petrol şu saatlerde yüzde 0.06 artı ile 46.80 seviyesinde yatay seyrediyor.

Brent petrolü ise Çarşamba günü 91 sent ya da yüzde 1.8 düşüşle 49.05 dolardan kapandı. Yeni günde 49.18 doları test eden petrol şu saatlerde yüzde 0.31 kazançla 49.09 seviyesinde... Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 2.22 dolar primli seyretti.

Enerji Enformasyon İdresi verilerine göre, petrol stokları geçen hafta 2.5 milyon varil arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre stokların düşmesi bekleniyordu. Irak Petrol bakan Yardımcısı Fayyad Al-Nima, ülkesinin gelecek ay Cezayir'de yapılacak gayrıresmi OPEC toplantılarına katılacağına söyledi.

Petrol ayı piyasasına girmesinden yaklaşık üç hafta sonra, 18 Ağustos'ta boğa piyasasına girdi. Fiyatlar, kısmen Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri ve diğer üretici ülkeler arasındaki gayrıresmi görüşmelerden piyasaya istikrar kazandıracak bir kararın çıkabilceği spekülasyonuna bağlı olarak yükseldi. ABD'de ham petrol stokları, yaz dönemi araç kullanma sezonunun 5 Eylül'deki Emek Günü ile sona erecek olması ile birlikte, beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Fiyatlar biraz geri çekildi, ancak bu boğa piyasası çıkışının ardından geldi. Bu nedenle, piyasanın biraz mola verip durumu hazmetmesi sağlıklı bir hareket" dedi ve "Eğer petrol 45 doların üzerinde tutunursa, bu durum kısa vadeli görünüm için yukarı yönlü bir faktör olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)