E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Okulu 9 Eylül Üniversitesi’nde başlıyor---

Borsa Okulu 9 Eylül Üniversitesi’nde başlıyor

Borsa Okulu 9 Eylül Üniversitesi’nde başlıyor
03 Mart 2014 - 15:38 borsagundem.com

Türkiye’nin alkışladığı ‘Borsa Okulu’nun kurucularından Borsa Gündem, sermaye piyasaları alanındaki desteklerine bir yenisini ekliyor

Finansal okuryazarlık ve bilinçli yatırımcı eğitiminde bir ilk olan, Türkiye’nin alkışladığı ‘Borsa Okulu’nun kurucularından Borsa Gündem, sermaye piyasaları ve borsa uzmanlığı alanındaki desteklerine bir yenisini daha ekliyor. Borsa Gündem’i bünyesinde barındıran Gündem Medya Grubu, SPYD ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen ve şöhreti ülke sınırlarını aşan Borsa Okulu 4.dönem eğitimine başlarken, yeni ve dev bir eğitim rüzgarı İzmir’den esti. Borfin’le hisse senedi ve türev piyasaları konusundaki eğitim işbirliğini de sürdüren Borsa Gündem, İzmir’de start alacak olan borsa eğitim programında INFORCE ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yanında yer aldı. Borsa Gündem, İzmir’den gelen davet üzerine Nisan ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde başlayacak olan “Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı”nın ‘medya destekçi’liğini üstlendi. Borsa Gündem’le birlikte Borsa İstanbul, AVEA, FOREKS ve FİNNET te dev eğitim programının destekçileri arasında bulunuyor. Borsa İstanbul ana destekçi olurken, sertifika programının iletişim desteği AVEA, veri yayın desteği FOREKS, yazılım desteği FİNNET tarafından sağlanacak.

SON KAYIT TARİHİ 28 MART 2014

INFORCE ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından İzmir'de ilk olarak düzenlenecek programda sermaye piyasalarına orta ve uzun vadeli yatırımcı yetiştirilmesi hedefleniyor. Borsa ve sermaye piyasalarına yatırım yapan kişi ve kurumların bilmesi gereken hususların, konunun uzmanı akademisyenler ve deneyimli uygulayıcılar tarafından bilgisayar destekli sınıflarda katılımcılara aktarılacağı programın sonunda yapılacak sınavda başarı gösteren ilk beş öğrenci, seçkin aracı kurumlarda staj yapma hakkını elde edecek. Katılımcılar aynı zamanda FİNNET yazılımlarına ve FOREKS veri yayın ekranlarına bir ay süreyle ücretsiz erişim imkanını da kavuşacak. Organizasyonun bilgisayar uygulamalı olması nedeniyle sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği programa son kayıt tarihi 28 Mart 2014.

DEV EĞİTİM PROGRAMINDA NELER VAR?

Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı'nda yer alan dersler ve bu derslerin kısa içerikleri şöyle:

•YATIRIM ARAÇLARI: Bu derste sermaye piyasalarında işlem gören spot ve türev araçların genel özellikleri, alım-satım ve takas esasları ile fiyatlama esasları üzerinde durulacaktır.

•EKONOMİ: Bu derste makroekonomik göstergelerin finans ve sermaye piyasaları üzerindeki etkileri ve piyasalar arasındaki ilişki işlenecektir.

•İSTATİSTİK/MATEMATİK: Bu derste bir yatırımcının finansal araçların fiyatlandırmasında, portföy yönetiminde ve risk yönetiminde ihtiyaç duyacağı temel istatistik ve matematik bilgileri katılımcılara aktarılacaktır.

•YATIRIMCI PSİKOLOJİSİ: Bu derste temel psikolojik etkenlerin yatırımcı davranışlarına nasıl yön verdiği ve yatırımcıların sergilediği irrasyonel davranışlar konu edilecektir.

•MALİ ANALİZ: Bu derste FİNNET yazılımları kullanılarak halka açık şirketlerin mali tablolarının nasıl analiz edileceği ve bu analiz sonuçlarının yatırım kararlarına nasıl yön vereceği uygulamalı olarak anlatılacaktır.

•TEKNİK ANALİZ: Bu derste FİNNET yazılımları kullanılarak piyasa verileri kullanılarak teknik analizin ana unsurları ile teknik analizin nasıl yapılacağı ve bu analiz sonuçlarının yatırım kararlarına nasıl yön vereceği uygulamalı olarak anlatılacaktır.

•PORTFÖY YÖNETİMİ: Bu derste FİNNET yazılımları kullanılarak tercih edilen risk/getiri seviyesine göre kıymet seçimi, statik/dinamik portföy yönetim teknikleri, oluşturulması düşünülen portföylerin geçmiş performanslarının ölçülmesi konularında uygulamalı eğitim verilecektir.

•RİSK YÖNETİMİ: Bu derste spot ve vadeli piyasada işlem gören araçlar kullanılarak mevcut fiyat ve kur risklerinim yönetilmesi, portföyün risk düzeyinin değiştirilmesi ve portföy sigortalama teknikleri üzerinde durulacaktır.

•FİNANSAL MÜHENDİSLİK: Bu derste katılımcılara spot ve vadeli piyasada işlem gören araçlar kullanılarak arzu edilen risk ve getiri profillerinin yaratılması, arbitraj teknikleri ve sentetik ürünlerin oluşturulması konuları aktarılacaktır.

•VERİ YAYIN EKRANI KULLANIMI: Bu derste FOREKS veri yayın ekranlarının tanıtımı, kullanımı, yatırım yaparken takip edilmesi gereken önemli piyasa verilerine nasıl ulaşılacağı anlatılacaktır.

•İLGİLİ MEVZUAT: Bu derste sermaye piyasası mevzuatının yatırımcıları ilgilendiren önemli bölümleri, sermaye piyasasında suç sayılan aktiviteler ve cezaları ile yatırımcı haklarına ilişkin bilgiler verilecektir.

•VERGİLENDİRME ESASLARI: Bu derste sermaye piyasalarında elde edilen kazançların nasıl vergilendirileceği anlatılacaktır.

KAYIT İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)