E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan görevden alma açıklaması---

Borsa İstanbul'dan görevden alma açıklaması

Borsa İstanbul'dan görevden alma açıklaması
19 Temmuz 2016 - 19:36 borsagundem.com

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 51 kişinin görevine son verildi

Borsamızda 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle oluşan yeni yönetimce güncellenen hedefler ve iş stratejileri çerçevesinde, 15 Temmuz 2016 tarihine kadar hizmetlerine ihtiyaç duyulmayan 34 kişi, 18 Temmuz 2016 itibariyle de 51 kişi ile iş ilişkimiz sonlandırılmıştır.

15 Temmuz 2016 tarihinde vuku bulan, Türkiye Cumhuriyetimizin varlığına ve Milletimizin iradesine kast edilen darbe girişimi çerçevesinde Borsamıza da fiili müdahalede bulunulmuş ancak Sarıyer Emniyet Müdürlüğü ile sağduyulu halkımız ve personelimizin marifetiyle püskürtülmüştür. Yaşanan müdahalede polis memuru Mehmet Şevket UZUN ve sivil Fatih SATIR kardeşlerimiz şehit edilmiş, çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştır.

Bu vesileyle aziz şehitlerimize rahmet ve minnet, yaralılarımıza acil şifalar, değerli ailelerine sabır ve metanet diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Borsa İstanbul A.Ş.

KAMUDA GÖREVDEN ALMA SAYISI 49 BİN 377 KİŞİYE ULAŞTI
Darbe girişiminin ardından bakanlıklar ve kamu kurumlarında on binlerce personel görevden alındı. Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nda toplam 28 bin 321 kişi görevden alındı. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumlarında görev yapan 21 bin öğretmenin lisansını da iptal etti. Toplamda ise 49 bin 337 kişi görevden alınmış oldu.

Kamuda 49 bin 377 kişi görevden alındı

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir20 Temmuz 2016 10:19

    kör havuz ,anlık emir iptalleri , canlı yayın yasağı bunlardan nemalananlarda incelenmeli

  • melih demir20 Temmuz 2016 10:18

    kör havuz sistemi , anlık emir iptalleri canlı yayın yasağı gibi yönetmelikleri getirenlerde incelenmeli*

  • vatansever20 Temmuz 2016 00:53

    muhalefetin yaptigi hicbirsey yokki,muhalefet demek proje uretip ileri cikmaktir,

  • yusuf19 Temmuz 2016 19:57

    ee şimdi bu kadar boş koltuğa kimler oturacak. önemli olan bu sorunun cevabı. hepsi akp li olursa bu daha büyük sıkıntı yaratmaz mı. muhalefetsiz olmak bence ileride daha büyük sorun yaşatır.