E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
27 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

Pozitif açılış yapan BİST-100 günü yüzde 0.25 oranında düşüşle 94.282 puan seviyesinden tamamladı

Hafta başından bu yana rekor kıran Borsa İstanbul, bugün bir rekora daha imza attı. BİST 100 endeksi, öğleden sonra artan alımlarla 95.196 puana çıkarak tarihi zirveyi yeniledi.İkinci yarıda yukarı yönlü güçü bulamıyan Borsa İstanbul günü yüzde 0.25 oranında düşüşle 94.282 puan seviyesinden kapattı.Dün gece Trump'ın vergi reformu açıklaması beklentilerle örtüşse de detaylara yer verilmemesi sınırlı negatif algılanması ABD piyasaları açılışını zayıflattı.Bankacılık endeksi yüzde 1.26 oranında düştü,sanayi endeksi yüzde 0.66 oranında artış gösterdi.Tüm gün için işlem hacmi 4.615 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler Türk Havayolları,Garanti ve Eregli oldu.  

Dolar/TL 3.56'nın altında 

Hafta başından bu yana TL lehine fiyatlamaların olmasıyla sabah 3.57 seviyelerinde olan kur dar bantta hareket etti.Global piyasalarda doların zayıf seyri, gelişmekte olan ülke piyasaları üzerinde pozitif bir etki yaratmaya devam ediyor.Türk Lirası ise bu hafta ABD Doları karşısında değerlenmeye devam ediyor.Gün içinde 3.5827 seviyesini test eden kur saat 18:05 itibariyle 3.5582 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ 


Ekonomik güven endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artarak 96 değerinden 99,5 değerine yükseldi.Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, perakende ticaret sektörü ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.
Moody's yüksek fiyatlar, piyasa ortamının iyileşmesinin Avrupa çelik sektörü için görümünü istikrara doğru değiştirmeye ittiğini belirtti.Moody's'e göre önümüzdeki 12 ay boyunca çelik fiyatlarının toparlanması, AB'de sanayi üretiminin iyileşmesinin beklenmesi üreticilerin karlarını artıracak. Buna dayanarak Moody's Avrupa çelik sektörü için görünümünü negatiften durağana çevirdi.
Japonya Merkez Bankası (BOJ), teşvik politikalarını değiştirmezken, enflasyon tahminini düşürdü. Bu durum, daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki parasal gevşemeden çıkışın halen çok uzakta olduğunun altını çiziyor.
Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, tüketici fiyatlarındaki (TÜFE) artışın yüzde 2'nin üzerinde istikrarlı seyretmesinin 2018 mali yılı sonrasına kalabileceğini söyledi.Kuroda, bu açıklamada yüzde 2'nin üzerinde seyir konusunda "istikrarlı" sözcüğüne dikkat çekti.
İsveç Merkez Bankası(Riksbank), faiz oranında değişikliğe gitmedi.Bankanın bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada,faiz oranının yüzde -0,50 olarak bırakıldığı belirtildi.Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.
Almanya Başbakanı Angela Merkeli, AKPM'nin Türkiye'yi siyasi denetime alma kararına dair açıklamada bulundu.Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) değerlendirmesini göz önünde bulundurmalı" dedi.Öte yandan Federal Parlamento'da konuşan Merkel, "AB ülkeleri 29 Nisan'daki zirvede Türkiye'yi görüşecek" ifadelerini kullandı.
Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı. ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi.
ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri Mart ayında yüzde 0.7 arttı Beklenti yüzde 1.3 artıştı. Bir önceki aya ilişkin veri yüzde 1.8 artıştan yüzde 2.3'e yukarı revize edildi.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 14 bin artışla 257 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların bin kişi artışla 245 bin olacağı yönündeydi.Geçen haftanın başvuruları 244 binden 243 bine revize edildi.4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 500 düşüşle 242 bin 250 oldu.
ABD'de bekleyen konut satışları Mart ayında beklentilere yakın bir düşüş gösterdi.Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilerine göre, bekleyen konut satış endeksi yüzde 0,8 düşüşle 111,4 puan oldu. Analistlerin tahmini aylık bazda yüzde 1,0 düşüş olacağı yönündeydi.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

Donald Trump'ın vergi reformunda kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 15'e çekileceği açıklandı.
Trump'ın planına göre, ABD şirketlerinin denizaşırı ülkelerdeki yaklaşık 2.6 trilyon dolar büyüklüğündeki karlarına bir seferliğine vergi uygulanacak. Bireyler için gelir vergisi dilimlerinin 7'den 3'e düşürüldüğü
belirtilen planda, daha önce yüzde 10, 15, 25, 28, 33, 35 ve 39.6 olan vergi dilimleri, yüzde 10, 25 ve 35 olarak belirlendi.Vergi mükelleflerinin standart kesintilerinin 2 katına çıkacağı açıklandı.Analistlere göre, vergi reformu Trump'un seçim döneminde vaat ettikleri ile örtüşüyor.
ABD Başkanı Donald Trump, son haftalarda gerilimin hızla tırmandığı Kuzey Kore'ye karşı Washington'un alacağı tedbirleri açıkladı.BBC'nin haberine göre, alışılmadık bir şekilde ABD Senatosu'nun 100 üyesini birden Beyaz Saray'a davet ederek kapsamlı bir Kuzey Kore brifingi veren Trump yönetimi, Pyongyang yönetiminin nükleer programından geri adım atmaması halinde ülkeye Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımların devreye gireceğini söyledi.Basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından ABD Dışişleri akanı James Mattis ortak bir yazılı açıklama yaparak "ABD istikrar ve Kore Yarımadası'nın barışçıl bir şekilde nükleer silahlardan arındırılmasını hedeflemektedir" dedi. ABD
Başkanı Donald Trump, son haftalarda gerilimin hızla tırmandığı Kuzey Kore'ye karşı Washington'un alacağı tedbirleri açıkladı. Asya'nın en büyük ekonomilerinden olan Güney Kore'de büyüme
beklentilerin üzerinde geldi.
Güney Kore Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, yılın 1.çeyrek döneminde GSYH bir önceki döneme göre yüzde 0,9 arttı.Analistler artışın yüzde 0,7 olacağını tahmin ediyorlardı.Yıllık bazda ise büyüme yüzde 2,7 oldu ve piyasa tahmini olanyüzde 2,4'nin üzerinde geldi.
İngiltere'nin otomobil üretimi ihracattan aldığı destekle hızlıyükselişini sürdürdü ve 17 yılın zirvesini gördü.Araç Üreticileri ve Tüccarları Derneği(SMMT) tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart ayında üretim geçen yıl aynı aya göre yüzde 7,3 artışla 170 bin 691 oldu. Geçen yılın aynı ayında 159 bin 74
araç üretilmişti.
Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden Fransa'da işsiz sayısı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 artış gösterdi.Fransa Çalışma Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre, işsiz sayısı 3 milyon 508,1 bin oldu.

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2017

 

Petrol ABD'de üretimin artması ile düştü

 

Altının onsu 2 haftanın en düşüğünde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)