E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin yatırımcıları satış yapmayı düşünmüyor ---

Bitcoin yatırımcıları satış yapmayı düşünmüyor

Bitcoin yatırımcıları satış yapmayı düşünmüyor
17 Kasım 2017 - 14:37 borsagundem.com

Coindesk tarfından açıklanan ve LendEDU tarafından düzenlenen anket sonuçları Bitcoin'in arkasındaki yükselişin nedenlerini gözler önüne sürdü.

BORSAGUNDEM.COM

Coindesk tarfından açıklanan ve LendEDU tarafından düzenlenen anket sonuçları Bitcoin'in arkasındaki yükselişin nedenlerini gözler önüne sürdü.

564 Bitcoin yatırımcı tarafından düzenlenen ankette katılımcıların yüzde 40'ı Bitcoin'e yatırım yaptıklarını çünkü Bitcoin'in dünyayı değiştirecek bir treknoloji olduğuna inandıklarını belirttiler.

Katılımcıların yüzde 21'lik bölümü para birimine yaptıkları yatırımlarda bunun altın ve gümüş gibi uzun vadede çok kazandıracak güvenilir bir yatırım aracı olduğuna yönelik düşüncelerinin etkili olduğunu dile getirdi. Yüzde 15 ise bu yatırım kararını almalarında arkadaş ya da ailelerinin tavsiyelerinin etkili olduğunu dile getirdi. Fiyatın çok düşük olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 14 olurken, bunu bir ödeme aracı olarak kullanmak için satın aldığını belirtenlerin oranı yüzde 8 düzeyinde gerçekleşti.

Ankette ayrıca Bitcoin yatırımcılarına hangi fiyat seviyelerinde satış yapmayı düşündükleri sorulduğunda, yatırımcıların verdiği cevabın ortalaması şaşırtıcı bir şekilde 196 bin 165.79 dolar seviyesini işaret ediyor.

LendEDU'nun açıklamasında "Katılımcıların yüzde 32.62 oranındaki bir bölümü Bitcoin'e yatırım yaptıktan sonra bu yatırımlarını sattığını belirtirken yüzde 67.38 oranındaki bölümünün henüz satış yapmadığı görülüyor" ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)