E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin CME'de güçlü açılış sonrası geriledi---

Bitcoin CME'de güçlü açılış sonrası geriledi

Bitcoin CME'de güçlü açılış sonrası geriledi
18 Aralık 2017 - 09:22 borsagundem.com

Bitcoin vadelileri pazar günü başlayan CME işlemlerinde sıcak bir karşılama ile açıldı. Bununla birlikte açılışta yaşanan yükseliş uzun soluklu olmadı.

BORSAGUNDEM.COM

CME'de bitcoin'in ocak vadeli sözleşmeleri 20650 dolara yükselerek güne başşladı. Ancak ilk yarım saatin ardından yüzde 6 değer kaybı yaşadı. Referans fiyatı 19500 dolar olan sözleşmeler şu sıralarda 18805 dolardan işlem görüyor. CME referans fiyatları Şubat vade için 19600, Mart vade için 19700 ve Haziran vade için 19900 dolar seviyesinde belirlemiş bulunuyor.

CBOE'de 10 Aralık tarihinde işlem görmeye başlayan bitcoin sözleşmeleri yüzde 20 oranında artış yaşamıştı. Bitcoin'in bir hafta yaşındaki bitcoin sözleşmeleri şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 4.3 değer artışı ile 18890 dolardan fiyatlanıyor.
Spot piyasada ise Bitstamp'te gerçekleşen işlemlerde bitcoin, yüzde 1.9 düşüşle 18650 dolardan fiyatlanıyor.

Bitcoin'in vadeli piyasalardaki sözleşmeleri dijital para biriminin geleceği açısından önemli bir adım olarak görüldü ve bu sayede dijital paraya yönelik kurumsal yatırımcı ilgisinin artacağı öngörüldü.

Blockchain Capital LLC'nin ortaklarından Spencer Bogart,"Açılışta düşük bir işlem hacmi ile güzel bir başlangıç yaşadık, ama sonrasında bu zamana kadar yaşananlar talihsiz oldu. Bu henüz çok yeni bir ürün ve pek çok yatırımcı, arkasına yaslanıp neler olacağını izlemek istiyor." ifadelerini kullanıyor.

CME'de bugün şu ana kadar gerçekleşen işlem hacmi 590 sözleşme düzeyinde oldu. CBOE'nin ilk gününde 4 bin sözleşme işlem görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)