E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 6000 doların altına geriledi---

Bitcoin 6000 doların altına geriledi

Bitcoin 6000 doların altına geriledi
12 Kasım 2017 - 20:51 borsagundem.com

Kripto para birimi Bitcoin Pazar günü gerçekleşen işlemlerde bin doların üzerinde bir düşüş yaşayarak 6 bin doların altına geriledi

BORSAGUNDEM.COM 

Kripto para birimi Bitcoin Pazar günü gerçekleşen işlemlerde bin doların üzerinde bir düşüş yaşayarak 6 bin doların altına geriledi. Kripto para birimi Çarşamba günü tüm zamanların etn yüksek seviyesini görmüştü.

ABD Merkezli Bitfinex borsasında bugün gerçekleşen işlemlerde Bitcoin 25 Ekim tarihinden bu yana en düşük seviyesi olan 5426 dolara kadar gerilediyse de ardından 6143 dolara kadar toparlandı. Bununla birlikte fiyat halen bir önceki kapanışının yüzde 2.5 altında oluşuyor.

Bitcoin son bir kaç günkü seanslarında aşağı yönlü bir seyir izledi. Bunun ardında yatan neden ise önümüzdeki hafta para biriminin saklanma kapasitesini 1 Megabayt'tan 2 Megabayt'a çıkaracak bir bölünmeye gidilmesi planında yaşanan erteleme oldu.
Çatal bölünme olarak bilinen ve SegWit2x olarak adlandırılan bu işlem bitcoinde herhangi bir zaman diliminde deha fazla işlem yapılmasını ve bu işlemlerin yapılmasına yönelik alınan ücretlerin düşürlmesini hedefliyordu.

Bitcoin bu şekilde gerilerken, başka bir yazılıma dayanan ve 1 Ağustos tarihinde bölünme yaşamış olan Bitcoin Nakit 2790 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 1680.60 dolara kadar geriledi. Bu gerilemeye karşın Bitcoin Nakit'in fiyatı halen bir önceki kapanışına göre yüzde 26.36 oranında daha yukarıda oluşuyor. Bitcoin Nakit'in piyasa değeri halen 27 milyar dolar civarında ve bu da onu piyasanın en değerli üçüncü kripto para birimi haline getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)