E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 13 bin dolara varmak üzere---

Bitcoin 13 bin dolara varmak üzere

Bitcoin 13 bin dolara varmak üzere
06 Aralık 2017 - 17:11 borsagundem.com

Kirpto para birimi bitcoin bugün yeni bir rekor seviyeyi test etti ve başdöndürcü rallisini sürdürdü.

BORSAGUNDEM.COM

ABD Merkezli Bitfinex de şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde 12635 dolardan el değiştiren Bitcoin, gün içinde 12819 dolarla yeni bir rekor kırdı ve 9 yıllık tarihinin en yüksek seviyesini gördü.
Fiyatlar bitcoin'in regule borsalarda vadeli işlemlere başlayacağı yönünde Cuma günü gelen haberlerin ardından yükselişini hızlandırdı. Bu gelişme kripto para biriminin finansal çerçevesine ana akım finansal araçlara doğru taşıyan bir unsur oldu.

CBOE Global Markets Pazartesi günü yaptığı açıklamada 10 Aralık'tan itibaren bitcoine dayalı vadeli işlemlerin başlayacağını duyurdu. Bunun öncesinde CME Group bitcoin vadeli işlemlerinin 18 Aralık tarihinde başlayacağını duyurmuştu.

ABD Emtia piyasaları Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC tarafından cuma günü yapılan açıklamada ise her iki borsanın da bitcoin vadelilerinde işlem yaptırmalarına izin vereceği duyurulmuştu. Bitcoin fiyatları bu yıl dramattik bir yükseliş yaşadı. Yıla 968.23 dolarla başlayan fiyatı sayesinde Bitcoin bu yılın en çok kazandıran varlık sınıfı oldu.

Bitcoin'in yaşadığı bu nefes kesici yükseliş "tehlikesi giderek artan spekülatif bir balon" olduğu yönünde uyarıların gelmesini körükledi. Bitcoin'in yaşadığı yükselişi 17. yüzyılda lale fiyatlarının Hollanda'da yaşadığı yükselişe benzetenler oldu ki bu dönemde lale fiyatları lale üretiminde çalışan bir işçinin bir yıllık kazancından ya da bu lalenin yetiştirildiği topraklardan daha pahalı hale gelmiş sonrasında ise alelade bir soğan fiyatı ile aynı seviyeye gerilemişti.

Geçtiğimiz hafta Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein Bitcoin'i "yolsukzluk yapmaya yönelik bir sahtekarlık aracı" olarak tanımladı. Para birimi bu sırada 24 saatten kısa bir sürede yüzde 20 düşüş yaşadı.
JP Morgan CEO'su Jamie Dimon'da Bitcoin'i bir sahtekarlık olarak tanımlamış ve eninde sonunda patlayacağını öne sürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)