E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
21 Ağustos 2017 - 09:28 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün karışık seyreden Asya piyasaları, azalan risk iştahı ve zayıf ABD Doları eşliğinde yatayda açılmasını ve gün içinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ABD TAHVİL FAİZLERİNDEKİ GERİLEME İLE BİRLİKTE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, İspanya’daki saldırı ve ABD’de Başkan Trump’ın yönetimine ilişkin endişelerin artması eşliğinde düşüşle başlamasına karşın ABD tahvil faizlerindeki gerilemenin TL cinsi tahvilleri cazip hale getirmesi ve paralelinde TL’nin değer kazanması ile birlikte günü %0,4 yükselişle 107,202 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAKİN GÜNDEM EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Bu hafta takip edilecek gündem maddeleri, yurtiçinde Cuma günü Ağustos ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güveni, yurtdışında ise ABD ve Güney Kore’nin ortaklaşa düzenleyeceği Kore Yarımadası tatbikatı ve Perşembe günü başlayacak Jackson Hole toplantısı olacak. Jackson Hole toplantısında gözler, Euro tarafında olası sıkılaştırmanın başlangıcı ve boyutu ile ilgili ipuçları verecek olan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşmasında olacak. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün karışık seyreden Asya piyasaları, azalan risk iştahı ve zayıf ABD Doları eşliğinde yatayda açılmasını ve gün içinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SISE…Nötr… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %25 düşüşle beklentilerin üzerinde olarak 254 milyon TL (beklenti 235 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %1 düşüşle beklentilerin hafif üzerinde olarak 608 milyon TL (beklenti 578 milyon TL) oldu. (KAP)

ALARK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre büyük bir artışla 63 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %69 artışla 22 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

EGEEN…Nötr… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %14 düşüşle 26 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %20 artışla 30 milyon TL oldu. (KAP)

POLHO…Nötr… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %51 artışla 25 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %19 düşüşle 22 milyon TL oldu. (KAP)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Şirketin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ tarafından Denizli ve Aydın illerinde yer alan ve toplamda 165 MW kurulu güce sahip olacak Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali'nin 99,5 MW gücündeki birinci ünitesinin Enerji Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapıldığı ve ünite 19.08.2017 tarihi itibariyle ticari elektrik satışına başlayacağı belirtildi. (KAP)

IHLAS…Nötr… Şirket, China Petroleum Pipeline Engineering Co Ltd. ile birlikte Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin işvereni olduğu Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Kapasite Arttırımı projesi ihalesine katılabilmek adına istenen ön yeterlilik değerlendirmesi için 18 Ağustos 2017 tarihinde başvuru yapıldığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 132,250 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 131,500 – 133,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde gelişen ülke para birimlerinin birçoğu ABD Doları karşısında değer kazanırken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,23 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta ABD’de Trump yönetimine ilişkin risk fiyatlamaları ve İspanya’da gerçekleşen terör saldırısının ardından global bazda riskten kaçış eğilimi görülürken, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları değer kazandı. Haftanın son işlem gününde altın tarafında görülen kar satışları sonrası altın günü ABD Doları karşısında %0,31 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü ABD Doları’nın global bazda değer kaybetme eğiliminin görülmesi sonrasında euro da gelişmiş ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazanma eğilimine eşlik etti. Euro günü ABD Doları karşısında %0,32 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)