E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te hafif pozitif seyir bekleniyor---

BİST'te hafif pozitif seyir bekleniyor

BİST'te hafif pozitif seyir bekleniyor
22 Mayıs 2018 - 09:22 borsagundem.com

BİST100 endeksinin, ABD hisse vadeli piyasalarına paralel şekilde hafif pozitif açılış yapması bekleniyor

"BİST100 ENDEKSİ, TL'DEKİ DEĞER KAYBI NEDENİYLE GÜNÜ HAFİF DÜŞÜLE KAPATTI…
BİST100 endeksi, gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL'de görülen değer kaybı ve tahvil faizlerindeki tırmanış trendine paralel şekilde satıcılı açılışını devam ettirerek günü %0.15 düşüşle 102.257 puandan tamamladı. ABD - Çin arasındaki ticaret savaşı endişelerinin zayıflamasıyla dolar endeksindeki yükseliş sonucu tahvil faizleri %15.22'yi test ederken gün içi 294 baz puana yükselen
CDS'ler, TL varlıklarına ilişkin risk algısının devam ettiğini gösterdi.

BİST100'DE HAFİF POZİTİF BİR SEYİR BEKLENİYOR…

Sabah saatlerinde Asya piyasaları karışık seyrederken ABD hisse vadelileri ise artıda. BİST100 endeksinin, ABD hisse vadeli piyasalarına paralel şekilde hafif pozitif açılış yapmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ENKAI…Pozitif…Şirket, Aloreen Investment Ltd. ile Umm Qasr Basra Çok Amaçlı Terminal, Konteyner Terminal Sahası 5, Rıhtım Duvarı ve Deniz İşleri projesi imzalandığını açıkladı. Projenin mühendisliği ve inşası ENKA tarafından yapılacak olup, toplam 74 milyon ABD Doları olan ve 14 ayda tamamlanması öngörülen projenin beton bloklu rıhtım özelliği taşıdığı belirtildi. (KAP)
GOZDE…Nötr...Şirket, bağlı ortaklıklarından Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.'nin muhtemel stratejik alıcılara satışına yönelik çalışmalar ve görüşmeler yapılmasına başlanılması amacıyla şirket yöneticilerine yetki verildiğini açıkladı. (KAP)
ORGE…Pozitif…Şirketin devam eden işleri arasında yer alan Bodrum Yalıkavak / Epique Island Projesi'nin, ihale edilen peyzaj aydınlatma işlerine yönelik olarak verdiği 1.437.898,34 TL+KDV tutarındaki teklife ilişkin olarak, işveren Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş. ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerinde projenin sözleşme imza sürecinin tamamlandığı açıklandı. Böylece, Epique Island Projesi'nde toplam sözleşme büyüklüğünün 16.437.898,34 TL+KDV tutarına ulaştığı ve işin Aralık 2018'de bitirilmesinin planlandığı belirtildi. (KAP)
BIMAS…Nötr…Şirket İcra Kurulu üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu, hisse değerinin düştüğü düşünülürse geri alım sürecinin başlatıldığı, istikrarlı olarak temettü dağıtımının 2018'de de devam edeceği ve bu yıl çoğu İstanbul'da olmak üzere 30 civarında file mağazası açılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. (Bloomberght)
ISMEN…Nötr…Şirket, sermayesinde %74 oranında pay sahibi olduğu Efes Varlık Yönetim A.Ş. unvanlı bağlı ortaklığının 30.000.000.-TL olan sermayesinin 40.000.000.-TL'ye çıkarılması amacıyla yapılan bedelli sermaye artırımı için 7.400.000.-TL tutarında sermaye payı ödemesi yapıldığını açıkladı. (KAP)
DENIZ…Nötr…Emirates NBD, Denizbank'ı 3.2 milyar dolara Sberbank'tan satın aldı. (Bloomberght)

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.08% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir.
Bununla beraber, gün içerisinde 124.800 - 128.100 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.
USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 2.25% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5960 - 4.7080 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin tarafından yapılan Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşlarının askıya alındığına yönelik açıklamanın riskli varlıklara olan talebi artırmasıyla,
2018'in en düşük seviyelerinde seyretti. Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.29% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,285 - 1,300 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. EURUSD yakın vadeli kontratı, günü 0.09% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1718 - 1.1804 bandında hareket etmesi beklenilebilir."

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)