E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100 dolardaki gevşeme ile yükselebilir---

BİST-100 dolardaki gevşeme ile yükselebilir

BİST-100 dolardaki gevşeme ile yükselebilir
18 Ekim 2016 - 08:35 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda Fed başkanlarının açıklamalarını ve piyasalarda doların değer kaybı ile birlikte yukarı doğru hareketini değerlendirdi.

"Ekimde Fed Yok Ama Korkusu Var…
Fed’in iki önemli ismi Yellen ve Fischer’ın yaptığı açıklamalar piyasada negatif faiz uygulamasının ne denli olumsuz etkileri olabileceği konusuna bir kez daha dikkat çekti.

FED Başkanı Yellen ve Başkan Yardımcısı Fischer negatif faiz uygulamasının ne denli olumsuz etkilerinin olabileceği üzerine açıklamalarda bulundular. Fischer’ın söylediği bir cümle dikkat çekiciydi. “Size küçük bir sır vermek istiyorum. Tam istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedeflerimize çok yakınız.” Cümlesi Fed’in faiz artışına artık daha yakın olduğu sinyallerini verdi. Diğer taraftan ABD’den beklenen faiz artışı sinyallerine karşın genişlemeci kalacağına ilişkin spekülasyonlar doların değer kaybetmesine sebep oldu. Özellikle Asya piyasalarında son 2 haftanın en sert yükselişi gözlemlendi. Bu durumunda Avrupa piyasa açılışında da benzer etkiyi vermesi beklenebilir.

Güne Asya tarafından gelen ekonomik veriler ile başladık. Yeni Zelanda istatistik kurumundan yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları artışı bir önceki döneme göre yüzde 0,2 olurken, bir önceki yıl aynı döneme göre de yüzde 0,2 artış yaşandı. Gelen verilerin pozitif etkileri yaşanırken ekonomi içerisindeki faiz indirimi beklentileri de geriledi. Amerikan Doları’nda yaşanılan değer kayıplarının da hareketlenmeleri desteklediği söylenebilir. Gün içerisinde gelecek olan ekonomik veriler incelendiğinde öncelikle İngiltere’den gelecek olan ÜFE ve TÜFE verileri dikkat çekmektedir. Beklenti TÜFE rakamlarında aşağı yönlü ÜFE rakamlarında ise yukarı yönlü revizyonların gerçekleşeceği yönündedir. Gelen verilerin parite üzerinde önemli hareketlenmeler yaratması beklenebilir. Sonuçta son dönemlerde gelen satış baskısının dolar endeksindeki değer kazanımları ve İngiltere ekonomisini bekleyen Brexit uygulamasının spekülasyonları üzerine gerçekleştiği düşünülebilir. Ekonomik verilerde beklentilerin karşılanması durumunda dolar endeksinde yaşanılan geri çekilmenin etkileri parite üzerinde de hissedilecektir. 

Günün en önemli verisi olarak Amerika tarafından gelecek olan enflasyon verisi söylenebilir. Özellikle FED’in faiz artışı konusunda ibreleri yönlendirdiği enflasyonda, son aylardaki toparlanma beklentileri karşılamamış olsa da olumlu yönde devam etmesi dikkat çekiciydi. Sonuçta enflasyonda yaşanılacak toparlanmanın FED’i faiz artışına bir adım daha yaklaştıracağı bilinmektedir.

Güne dolarda 3,0924, dolar endeksinde 97.723, altın onsta 1259 ve gram altında ise 125.17 seviyelerinden başlıyoruz. Dolar/Yen’de ise 103.91 seviyesi yakın takip ettiğimiz seviye olacaktır.

BIST100 endeksine baktığımızda ise haftanın ilk işlem gününe satıcılı başlamasına rağmen, 77.000 üzerinde durma gayreti ve gün sonunda 77.437’den günü tamamlaması piyasalarda doların değer kaybı
ile birlikte yukarı doğru ivmelenebilir.

Yukarı yönlü hareketlerde 77.750, 78.100 ve 78.500 test edilebilecek seviyeler olurken, aşağı yönlü hareketlerde 77.100, 76.500 ve 76.000 öne çıkan destekler olacaktır.

Bir kez daha hatırlatalım ki 76.000 geri çekilmelerde stop-loss seviyemiz olmaya devam ediyor. 

EURUSD

İçinde bulunduğumuz haftanın Avrupa kanadı için oldukça önem taşıdığı bilinmektedir. Hafta ortasında gelecek olan ECB faiz kararlarının yanı sıra gerçekleşecek olan Liderler Zirvesinin Euro ekonomilerinde önemli hareketlenmeler yaratması beklenebilir. Son dönemde Deutsche Bank tarafında yaşanılan krizin negatif faizden kaynaklandığı düşünceleri üzerine hamle gelmesi beklenebilir. Diğer taraftan dolar kanadında da faiz artışının sinyalleri hızlanıyor olsa da gelen açıklamalardaki genişlemeci politikanın devam edeceği spekülasyonları, dolar tarafında geri çekilmelere sebep olmaktadır. Haftaya 1,10 seviyelerinin altındaki fiyatlanma ile başlayan EURUSD paritesinde tekrardan bu seviyenin üzerine çıkıldığı görülmektedir. Fiyatlanmaların kalıcı olması alış baskısının artmasını sağlayabilir. Gün içi fiyatlanmalarda aşağıda sırasıyla 1,10, 1,0985 ve 1,0970 destekleri takip edilebilecekken, yukarı da 1,1020, 1,1035 ve 1,1080 dirençleri göz önünde bulundurulmalıdır.

ALTIN

Ayın başında altın fiyatlarında yaşanılan sert değer kayıplarının ardından yatay bir fiyatlanma gözlemlenmektedir. Özellikle küresel ekonomilerde atılacak ekonomik hamlelerin sakin bir tonda bekleniyor olması güvenli liman fiyatlanmalarında da etkili olmaktadır. Amerikan Doları’nda yaşanılan değer kazanımlarının ardından dün gelen toparlanma hamleleri altın fiyatlarında da hissedildi. 1260 direncinin test edilmesinin ardından, bu seviyenin üzerine geçip geçmeyeceği takip edilmelidir. Önemli bir direnç seviyesi olduğu düşünülecek olursa, bu direncin üstündeki fiyatlanmalarda alış baskısı artabilir. Diğer taraftan Asya piyasalarında yaşanılan toparlanmanın da altın fiyatlarına olumlu yansıdığı düşünülebilir. 1260 direncinin ardından 1265 ve 1268 dirençleri takip edilecekken, aşağıda 1258, 1256 ve 1251 desteklerinin yer aldığı söylenebilir.

A1 Capital

Emtia ve döviz piyasasında beklentiler

 

Amerikan küçük şirketleri düşüş sinyali veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)