E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor---

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor
27 Ekim 2016 - 07:04 borsagundem.com

ABD ve Asya borsalarında yaşanan negatif havanın etkisiyle beraber Avrupa borsalarının yeni güne düşüşle başlamaları bekleniyor

Çin'de açıklanan sanayi şirketleri karlılığına dair verinin Asya borsalarında yaşttığı aşağı hareketin Avrupa borsalarına da yansıması bekleniyor. Avrupa'da vadeli endeksler de aşağı hareket beklentisini yansıtıyor. Şu sıralarda vadeli FTES 100 33, Dax ise 32 puan aşağıda.

ABD ve Avrupa'da açıklanan karların iyimserliğe yönelmemesi bu piyasaları olumsuz etkiliyor. Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc. ve JPMorgan Chase & Co. tahminlerden daha iyi kar açıklarken, Lloyds Banking Group Plc, Daimler AG ve Caterpillar Inc. gibi diğer bazılarının hayalkırıklığı yaratan sonuçları küresel büyüme için görünümü bulanıklaştırdı. Bu gelişmelerin ardından, bu hafta açıklanacak olan Amazon.com Inc., Deutsche Bank AG ve Volkswagen AG'nin karları dikkatle izlenecek. Belirsizliği artıran diğer bir unsur ise, büyük petrol üreticilerinin üretimin kısılmasına ilişkin karara katılma konusundaki şüpheleri.

ABD borsaları geriledi

S&P 500 Endeksi, Apple'ın kötü tahmin verisi ve Edwards Lifesciences Corp.'daki düşüşün sağlık hisselerini aşağı çekmesine bağlı olarak olarak geriledi. 

Edwards Lifesciences, satışlarının tahminlerin gerisinde kalmasıyla sağlık grubunu aşağı çekerken, Apple, tatil dönemi satış görünümünün kötü olmasıyla teknoloji grubunu aşağı çekti.

S&P 500 Endeksi, petrol düşük arz haberleriyle kayıplarını silerken, yüzde 0.5'lik düşüşünü silmesinin ardından, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.2 düşerek 2,139.44'e geriledi. Gösterge, petrolün yeniden hız kaybetmesiyle, öğleden sonra kayıplarını yeniledi ve son 5 seans içerisindeki dördüncü düşüşünü sergiledi.  

Wells Fargo Funds Management LLC baş portföy stratejisti Brian Jacobsen, "Dow, S&P ve Nasdaq'ı bu kadar apayrı yönlerde performans gösterirken görmek ender rastlanan bir durum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)