E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları kayıpla kapandı---

Avrupa borsaları kayıpla kapandı

Avrupa borsaları kayıpla kapandı
10 Kasım 2017 - 20:05 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları bugünkü kapanışı ile Ağustos ayından bu yana en kötü haftayı yaaşmış oldu

BORSAGUNDEM.COM 

Avrupa hisse senedi piyasaları bugünkü kapanışı ile Ağustos ayından bu yana en kötü haftayı yaaşmış oldu. Karlılık artışlarındaki yavaşlamanın yanı sıra tahvil piyasalarındaki çalkantı nedeniyle kar satışları ile karşılaşılsa da endeksleri son iki yılın en yüksek seviyelerinde kalmaya devam ediyor.


Bu gelişmelerin ardından Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki STOXX 600 endeksi yüzde 0.4 oranında düşüşle günü tamamladı. Sanayi hisselerinde yoğunlaşan satışlar borsalardaki düşüşe öncülük ettği. STOXX 600 haftalık bazda ise yüzde 1.9 oranında geriledi. Bu düşüş endeksin Ağustos ayının ortalarından bu yana yaşadığı en keskin bir haftalık düşüş oldu.


Londra'da FTSE 100 endeksi 51 puan ve yüzde 0.68 kayıpla 7432.99 puandan Almanya DAX endeksi 55 puan ve yüzde 0.42 düşüşle 13127 puandan, Fransa CAC 40 endeksi 27 puan ve yüzde 0.5 düşüşle 5380.72 puandan günü tamamladı.


İtalyan savunma sanayi şirketi Leonardo gelecek dönemlere ilişkin beklentilerini aşağı çekince hisselerinde yaşanan yüzde 21.6 oranındaki kayıp günün en çok değer kaybeden hissesi olmasına neden oldu. Devlet yönetimindeki havacılık ve savunma sanayii şirketi Leonardo piyasa değerinin beşte birini kaybetti.

JP Morgan şirketin hisselerinde yatırım tavsiyesini "ağırlığını artır" düzeyinden nötr seviyesine düşürdü


STOXX 600 endeksi kapsamında en çok değer kaybeden ikinci şirket Elekta oldu. İsveç merkezli sağlık ekipmanları şirketi temel bir ürünün piyasaya sürülmesinde gecikme olacağını açıklayınca hisseleri yüzde 10.1 oranında değer kaybı yaşadı.

Yeni mali hedefler açıklayan Getinge'nin hisselerinde ise yüzde 7.6 oranında değer kaybetti.

Değer kazananlar arasında yeni bir karlılık beklentisi açıklayan Spie yüzde 5.9 artışla ilk sırada yer aldı. Allianz hisseleri güne yükselişle başlamış olsa da daha sonra gelen satışlarla günü yüzde 0.3 oranında değer kaybı ile tamamladı.
Açıkladığı kar rakamlarının hayal kırıklığı yaratmasının ardından Kepler tarafından fiyat hedefi aşağı çekilen Alman mühendislik şirketi Siemens'in hisseleri yüzde 1.6 oranında geriledi.

Anthilia'nın fon yöneticisi Giuseppe Sersale bazı yatırımcıların yıl sonundan önce kar realizasyonuna gitmeyi tercih etmiş olabileceğini belirterek "Temel ekonomik gelişmeler açısından piyasalarda görülen düzeltmeyi gerekli kılacak felç edici özellikler taşıyan bir gelişme yok. Ekonomik büyüme güçlü ve karlılıklar büyüleyici ölçüde olmasa da iyi seviyelerde seyrediyor." ifadelerini kullandı.

Mediolanum'un yatırım bölümü başkanı Gautam Batra tahvil piyasalarının durumu nedeniyle hisse senedi piyasalarını konusunda temkinli olduğunu belirterek, "Riskli varlıklarda pozisyon taşıyabilirdik fakat taşımıyoruz çünkü tahvil piyasalarında daha fazla volatilite mümkün gibi görünüyor" dedi.

Batra sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanların taşıdıkları pozisyonlarda satışlara gittiğini gözlemliyoruz. Ekonomik arka plan doğal bir şekilde hareket etse de satış yapan insanlar bunu pek de umursuyor görünmüyor"

Deutsche Bank tarafından yapılan araştırmalara göre STOXX 600 endeksi kapsamındaki şirketlerin kar beklentileri üçüncü çeyrekte yüzde 7.6 oranında artış gösterdi ki bu artış önceki iki çeyrek dönemde iki haneli rakamlar düzeyindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)