E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasalarının Trump'a tepkisi bekleniyor---

Asya piyasalarının Trump'a tepkisi bekleniyor

Asya piyasalarının Trump'a tepkisi bekleniyor
22 Ocak 2017 - 17:48 borsagundem.com

Pazartesi günü piyasalar açıldığında yatırımcılar Donald Trump'ın yemin töreni sırasındaki konuşmasına yönelik ilk tepkilerini verecekler

Pazartesi günü piyasalar açıldığında yatırımcılar Donald Trump'ın başkanlığa geçiş konuşmasına yönelik olarak ilk tepkilerini verecekler. Yatırımcıların önemli bir kısmı bu konuda iyimser görünüyor.
Trump başkanlığıa geçiş konuşmasından milliyetçi tonlar kullanmaya devam etti ki bu ton, onun başkanlık seçimlerindeki kampanyasını karakterize ediyordu. Bu ton Asya'yı tedirgin ediyor ve ticari korumacılık sonucunda Asya'nın ihracatının yara alacağı endişelerine neden oluyordu. Trump daha önce, ABD'yi Trans-Pasifik anlaşmasından çekeceğini açıklamıştı.

Ancak yatırımcılar Trump'a ticari alanda ve diğer alanlarda politikalarını daha net hale getirmesi için zaman vermeye hazır olduklarını belirterek, ABD seçimlerinin ardından piyasalarda başlayan yükseliş sürecinin Trump'ın ajandasında yer alan vergi kesintileri ve alt yapı harcamaları sayesinde devam edeceği konusunda iyimser olduklarını dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)