E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları doların gerilemesinden moral buldu ---

Asya borsaları doların gerilemesinden moral buldu

Asya borsaları doların gerilemesinden moral buldu
12 Temmuz 2017 - 08:23 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlunun Rusya ile bağlantısını işaret eden raporların ardından dikkatlerin merkez bankalarının politikalarına dönmesiyle birlikte dolar, G-10 paraları karşısında geriledi ve Asya hisse senetleri karışık bir seyir izledi.

ABD borsaları dün Başkan Donald Trump'ın seçim ekibinin Rusya ile bağlantı iddiaları hakkındaki yeni bir gelişme ile geriledikten sonra kapanışta toparlanırken, bundan destek bulan Asya borsaları artıda seyrediyor.
Yatırımcılar ise Fed Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarına odaklandı. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.3 yükselirken, yenin değer kazanımları nedeniyle Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.5 düştü. ABD hisse senedi piyasaları, Trump'un büyük oğlunun geçen yılki seçimler öncesinde babasının rakibi Hillary Clinton'a karşı Rus bir avukatın yardımına açık olduğunu gösteren yazışmaların etkisiyle kısa süreli de olsa geriledi.
Ancak kapanış öncesinde Trump yönetiminin yasama gündeminin hız kazanacağı beklentisiyle kayıpları telafi etti. ABD Senatosu, önceki başkan Barack Obama döneminde yürürlüğe giren sağlık yasalarının önemli bölümlerini ortadan kaldırmak ve diğer yasama önceliklerini hayata geçirmek için Ağustos tatilini iki hafta erteledi. Öte yandan dolar, Trump'ın seçim ekibinin Rusya ile bağlantıları hakkındaki bu yeni gelişmeden kaynaklanan hasarın ardından toparlanamadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)