E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmerican Express'in karı geriledi---

American Express'in karı geriledi

American Express'in karı geriledi
20 Ocak 2017 - 01:14 borsagundem.com

American Express Co. geçen yılın son çeyreğinde karının ve gelirinin gerilediğini ancak faaliyetlerini döndürme konusundaki çabalarının sonuç vermeye başladığını duyurdu.

American Express, artan rekabet koşulları, 16 yıldır yakın ilişki içinde olduğu Costco Wholesale Corp ile ilişkilerini kaybetmesi ve şirketlerin seyahat bütçelerini düşürmesi gibi unsurlardan olumsuz etkilendi.

American Express'in CEO'su Kenneth Chenault, "2016'nın başlangıcında, işlerimizin yönünü değiştirme konusunda aciliyet hissi içinde hareket edeceğimizi belirtmiştik. Bu sonuçlar bu alandaki bağlılığımızın sonuçlarının alınmaya başladığının bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

Şirket 2017 için hisse başına 5.60 ila 5.80 dolar arasında hisse başına kar elde edileceğini öngördü. Beklentiler bu açıklamanın 5.75 dolar olacağı yönündeydi.

American Express yılın dördüncü çeyreğinde toplam 825 milyon dolar ve hisse başına 88 sent kar elde ettiğini açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde toplam 899 milyon dolar ve hisse başına 89 sent kar elde edilmişti. Yeniden yapılanma maliyetleri hariç tutulduğunda ise Hisse başına kar 91 sent oldu ki analistlerin beklentileri bu rakamın 98 sent olacağı yönündeydi.
Şirketin gelirleri ise anılan dönemler itibarıyla yüzde 4.4 oranında gerileyerek 8.02 milyar Dolar oldu.

Bu açıklamaların ardından şirketin hisseleri yüzde 0.3 oranında düşüşle 76.50 dolar düzeyine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)