E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tekrar yükselişte---

Altın tekrar yükselişte

Altın tekrar yükselişte
29 Haziran 2016 - 07:54 borsagundem.com

Altın dün yükselişine ara verdikten sonra bugün yönünü tekrar yukarı çevirdi

Altın fiyatları, Brexit sonucunun çıktığı referandumun ardından yaşanan sert yükselişle iki yılın zirvelerini test ettikten sonra dün gevşeme yaşasa da yeni günde Fed'in faiz artırımına gitme olasılığının azalması sonucu tekrar yönünü yukarı çevirdi. 

Ons altın iki günlük yükseliş ile yüzde 5.4 artarak 1358 doları zirve yaptıktan sonra dün 1305 seviyelerine gevşedikten sonra kapanışını 1312 dolardan gerçekleştirdi. Ons altın yeni güne bu seviyeden açılmasının ardından 1321 seviyelerine kadar yükseldi. Şu saatlerde yüzde 0.55 yükselişle 1319 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Altın, geçtiğimiz hafta İngiltere'de gerçekleşen referandumda Avrupa Birliği'ni terketme yönünde oy kullanılmasıyla yükselişe geçti. Yatırımcılar finansal piyasalarda oluşan kargaşadan kaçarak güvenli liman arayışına girdi ve Brexit'in olası sonuçlarını gözlemlemek istedi. Referandum sonucu dünyadaki en büyük ticaret bloğunun bütünlüğünü tehdit ederken, İngiltere'nin geleceği hakkında da soru işaretleri oluşturuyor ve İskoçya'nın bağımsızlığını da gündeme getiriyor. Fed'in eski başkanı Alan Greenspan Kuzey İrlanda'nın da Birleşik Krallık'tan ayrılmak isteyebileceğini söylüyor. 

Morgan Stanley, Brexit'ten kaynaklanan riskler, Fed'in faiz artırımını bekletebileceği öngörüsü, Çin'in borç riski ve düşük enflasyon ortamını işaret ederek, altın fiyat tahminini 2016 yılı için yüzde 8 ve 2017 yılı için yüzde 13 artırdı.

Avrupa borsalarının yükselişle açılması bekleniyor

 

İngiltere'den AHL'deki saldırıya kınama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)