E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın riskten kaçınma alımları ile yükseldi---

Altın riskten kaçınma alımları ile yükseldi

Altın riskten kaçınma alımları ile yükseldi
15 Ekim 2018 - 09:57 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki düşüş, ticaret endişeleri ve Suudi Arabistan'ın tehdidi gibi unsurlardan destek buldu

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki düşüşün Asya piyasalarında yeniden başlaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e daha fazla ticaret tarifeleri uygulayabileceklerini işaret etmesi ve Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından dolayı yaptırımlarla karşılaşması durumunda misillemede bulunacağını açıklaması ile birlikte artan riskten kaçınma eğiliminden dolayı yükseldi.

Altın, ticaret savaşının etkilerine ilişkin endişelerin ABD hisselerinde satış dalgası tetiklemesi ve bu satışların Asya ve Avrupa'ya da yayılması ile birlikte artan riskten kaçış sonucu geçen hafta da yükselerek Nisan ayından bu yana ilk kez iki hafta üst üste yukarı yönde hareket etti ve 1,200 doların üzerinde seyretti. Pazartesi günü, Brent petrolü yüzde 1.9 kadar değer kazandı.

Japonya, Avustralya ve Hong Kong'da işlem gören hisse senetleri, Bali'de düzenlenen IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında maliye bakanlarının küresel ekonomik kırılganlığa dikkat çekmelerinin ardından değer kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e diğer bir tur daha gümrük vergisi uygulamaya hazır olduklarını işaret etti ve Beijing'in Amerika siyasetine karışmasının Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale etmesinden "daha büyük bir problem" olduğu uyarısında bulundu.

İsmini vermeyen kaynaklara göre, ABD artan bir şekilde, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması ile ilgisi olduğu iddialarını reddetmesini inandırıcı bulmuyor. Trump'ın ekonomi danışmanı Kudlow, Suudi Arabistan'ın bu konuda sorumlu bulunması durumunda, Trump'ın sert tedbirlere başvurabileceğini söyledi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,222.43 dolara akdar çıktıktan sonra Singapur saati ile 13:05'te 1,221.92 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)