E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Ocak'tan beri en uzun haftalık kazanç serisine yöneldi---

Altın Ocak'tan beri en uzun haftalık kazanç serisine yöneldi

Altın Ocak'tan beri en uzun haftalık kazanç serisine yöneldi
26 Ekim 2018 - 09:22 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senedi piyasalarındaki sert satışlar sonrası artan güvenli liman alımlarından destek buldu

Altın fiyatları, yatırımcıların hisse senedi piyasalarındaki sert düşüşler sonrası güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile birlikte üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçmeye ve Ocak ayından bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Asya hisse senetleri oldukça sıkıntılı geçen haftanın son işlem gününde düşüşlerini sürdürdü ve bölge hisse senetlerinin ayı piyasasında daha dibe inmesine neden oldu. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Perşembe günü Twitter, Microsoft ve Tesla'nın kar rakamları sonrası son yedi günde ilk kez yukarı yönde hareket ederken, ABD endeks vadeli kontratları bugün Amazon ve Alphabet'in (Google'ın ana şirketi) hayalkırıklığı yaratan sonuçları sonrası düştü. Dolar haziran 2017'den bu yana en yüksek seviyesinde ve bu durum altını olumsuz etkileyebilir.

ABD'de bugün açıklanacak olan 3. çeyrek GSYH büyüme rakamı, Bloomberg'in anketine göre, yavaşlayabilir, ancak halen 2015 ortasından bu yana en hızlı seyrine yakın kalabilir.

Fed'in bu yıl faiz kararında oy kullanacak olan yetkililerden ikisi (Başkan Yardımcısı Richard Clarida ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester), büyüme için görünümlerini değiştirmeleriiçin piyasadaki türbülansın daha da sürmesi gerektiğini kaydederek, ABD hisse senetlerinde Ekim ayında görülen sert düşüşlerin ekonomi üzerindeki etkilerini fazla dikkate almadılar.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi de, Perşembe günü politika kararı sonrası yaptığı açıklamada, ekonomiye yönelik riskleri fazla ciddiye almadı ve Aralık ayındaki toplantının, politika yapıcıların yeni tahminleri görecek olmalarından dolayı, daha ağır geçebileceğini işaret etti.

Spot altın fazla değişmedi ve Singapur saati ile 13:23'te ons başına 1,231.98 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 0.5 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu hafta yüzde 0.8 tırmandı.

Sydney'de MineLife Pty kıdemli kaynaklar analisti Gavin Wendt, "İvme şimdilerde, faizlerin küresel olarak yükseldiği bir ortamda, traderların hisse senetlerinde kısa vadeli yukarı hareketin ne denli rahat olabileceğini sorgulamaya başlamaları ile birlikte tekrar altından yana dönüyor.

Diğer değerli metallerden, spot altın bu hafta yüzde 0.1 yükseldi. Platin bu hafta yüzde 0.8 geriledi ve üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Palladyum ise 23 Ekim'de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden geri çekildi ve haftalık kazancını yüzde 2'ye daralttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)