E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın doların güçlenmesi ile gevşedi---

Altın doların güçlenmesi ile gevşedi

Altın doların güçlenmesi ile gevşedi
05 Aralık 2016 - 07:18 borsagundem.com

Altın haftaya alımla başlasa da referandum etkisi ile kazançlarını geri verdi

Altın haftaya alımlarla başlasa da İtalya'da seçmenlerin referandumda anayasa reformuna "hayır" demesinin ardından, Başbakan Matteo Renzi'nin istifa edeceğini açıklaması ile birlikte yatırımcıların dolara yönelmesi ile kazançlarını geri verdi.

Ons altın cuma günü 1175 dolar seviyesinden günü kapatmıştı. Haftanın ilk işlem gününde 1188.25 dolara kadar alımların yaşandığı altında İtalya referandumu ile gevşeme yaşandı. Kazançlarını geri veren altın şu saatlerde yüzde 0.01 kayıpla 1175.90 dolar seviyesinde...

İtalya'da referandumdan "hayır" çıktı, Başbakan istifa kararı aldı. İtalya Başbakanı Renzi, anayasa reformuna yönelik yapılan referandumda aldığı yenilgi sonrası istifasını vereceğini açıkladı. Halk oylamasında “Hayır” oylarının resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 60 civarında olduğuna atıfta bulunan Renzi, “Hayır cephesi kazandı. İtalyan halkı, açık ve net şekilde konuştu. Bu net bir yenilgidir. Bu yenilgi benim. Sorumluluğu üstleniyorum” dedi. Kendisi ve hükümetinin sunduğu anayasa değişikliğini halka kabul ettiremeyen Renzi, “Yarın öğleden sonra bakanlar kurulunu toplayacağım ardından Cumhurbaşkanı’na çıkacağım ve istifalarımızı sunacağım” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CİNGÖZ05 Aralık 2016 09:33

    Kimse bilmiyor mu yoksa her doğru her yerde söylenmeyeceğinden mi susuyor dünya dünyada bir bilen bizmiyiz bildiğimizden dolar 3,60 bukadar bilmeye bu hızla devam edersek yılbaşına 4 küsür sayın erdemhan

  • erdemhan05 Aralık 2016 08:40

    koskoca bi gerçeği haykırdı erdoğan herkesin bilipte söylemeye cesaret edemediğini . doların karşılığı varmı diyor? dolar nedir diyor . halbuki altın reel bir değer değeri var . dolar bağımlılığı koskoca bir emperyalizm dayatmasıdır . esir almaktır . erdoğan ya bilmediğinden yada bilerek direkt olarak haykırdı emperyalizme .