E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın hisselerdeki yükselişle düşüşünü sürdürdü---

Altın hisselerdeki yükselişle düşüşünü sürdürdü

Altın hisselerdeki yükselişle düşüşünü sürdürdü
30 Ekim 2018 - 09:58 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki yükselişle birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, Asya hisse senetlerinin ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret konusunda "büyük" bir anlaşmadan bahsetmesinin ardından artıya dönmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı. Ancak metal bu harekete karşın halen Ekim ayında artı bölgede ve üst üste altı aydır süren aylık düşüş serisini durdurmaya hazırlanıyor.

Trump'ın Pazartesi günü Fox News'a verdiği mülakattaki yorumları, Bloomberg'in ABD'nin iki ülke liderlerinin Kasım ayında Buenos Aires'te gerçekleştirecekleri zirvede anlaşmaya varamaması halinde kalan tüm Çin mallarına ek gümrük vergisi uygulayabileceği haberinin yarattığı endişeleri azalttı.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.2 daha gerileyerek Singapur saati ile 13:07'de ons başına 1,227.57 dolara indi. Fiyatlar 26 Ekim'de 1,243.57 dolar ile üç ayın zirvesini gördü. Altın Ekim ayında yüzde 3.1 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.6 tırmanarak 17 ayın zirvesine çıktıktan sonra yatay seyretti.

Singpur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Altın fiyatları, artan riskten kaçınma eğiliminden kaynaklanan alımlarla birlikte, açık bir şekilde sakinleşmiş görünüyor," dedi ve "Dolardaki yükseliş son dönemdeki kazançlara sınır koyuyor, ancak ticaret gerilimlerindeki gelişmeler dahil Kasım ayındaki bir dizi risk olayından dolayı altın fiyatları tekrar yükselebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş Ekim ayında yüzde 1 geriledi. Platin üst üste ikinci ayda da kazanca yöneldi. Palladyum ise üst üste üçüncü ayı da yükselişle geçmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)