E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2. haftayı da yükselişle geçme yolunda---

Altın 2. haftayı da yükselişle geçme yolunda

Altın 2. haftayı da yükselişle geçme yolunda
24 Mart 2017 - 07:20 borsagundem.com

Altın fiyatları, Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlikle art arda ikinci haftayı da yükselişle geçmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizliğin sürmesi ve yatırımcıların dikkatlerini Fed yetkililerinin 2017 yılındaki faiz artırımlarına ilişkin yorumlarına çevirmeleri ile birlikte yükselişini üst üste ikinci haftaya taşımaya hazırlanıyor. Palladyum iki yılın zirbesi yakınında işlem gördü.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle Singapur saati ile 10:51'de ons başına 1,243.31 dolara indi. Metal, önceki hafta yüzde 2 yükseldikten sonra bu hafta yüzde 1.1 prim yaptı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve bu haftayı yüzde 0.2 kayıpla geçmeye yöneldi.

ABD'de sağlık hizmetleri yasa tasarısının oylanmasının ertelenmesi, Trump'ın vergiler ve büyümeye ilişkin diğer politikalarını uygulamada zorluk çekebileceği endişelerini artırdı.

Singapur'da OCBC ekonomisti Barnabas Gan, "Trump'ın sağlık hizmetleri yasa tasarısının oylamasının beklenmedik bir şekilde ertelenmesi, Trump'ın uygulamayı vaat ettiği ekonomik politika gündemine ilişkin şüpheleri artırdı," dedi ve bu tasarıya ilişkin anlaşmazlığın sürmesi durumunda risk iştahının biraz daha azalabileceğini belirtti.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, bu yıl üç faiz artırımının makul olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)