E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da erken seçim mi olacak---

Almanya'da erken seçim mi olacak

Almanya'da erken seçim mi olacak
25 Eylül 2017 - 00:00 borsagundem.com

Almanya'da SPD'nin koalisyona girmeyeceğini açıklaması erken seçim ihtimalini getirdi. Tek koailsyon seçeneği CDU'nun FDP ve Yeşiller ile ortaklık yapması. Ancak FDP, Yeşiller ile aynı hükümette bulunmaya sıcak bakmıyor

Almanya'da seçimlerin ardından SPD'nin "Koalisyona katılmayacağız" açıklaması, erken seçim ihtimalini de gündeme getirdi. 

Seçimlerden önce Başbakan Angela Merkel, Sol Parti ve AfD ile kesinlikle koalisyon yapmayacaklarını açıklamıştı. 

SPD'nin de seçim sonrası, koalisyona girmeyeceğini açıklaması ortak hükümet için tek seçenek bırakıyor. O da CDU ile FDP ve Yeşiller'in ortaklığı. Ancak bu koalisyon ihtimalinin önünde de FDP'nin Yeşiller ile aynı hükümette bulunmak istemeyişi büyük engel olarak duruyor. 

ÖZDEMİR'DEN YEŞİL IŞIK

Yeşiller’in liste başı adayı Cem Özdemir’den ‘Jamaika koalisyonu’na yeşil ışık... Özdemir, Hıristiyan Birlik partileri ve Hür Demokratlarla (FDP) bir araya gelebileceklerini açıkladı. Özdemir, ırkçılıkla mücadele ve sosyal adaletin de sesi olacaklarını kaydetti. Almanya’da her partinin rengi var. Hıristiyan Birlik partileri siyah, Hür Demokratlar sarı, Yeşiller ise ise yeşil renk ile temsil ediyor. Bu koalisyon ihtimali ise Alman medyasında Jamaika bayrağının renklerine atıfta bu ifadeyle anılıyor.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ

Merkel'in, hükümeti kurma çalışmaları sırasında, CDU-FDP-Yeşiller koalisyonu için FDP'yi ikna etmesi gerekiyor. FDP'nin karar değiştirmesi halinde Almanya'da Jamiaka koalisyonu kurulacak. Ancak FDP'nin Yeşiller ile bir araya gelmeme kararı sürerse Almanya'yı bir erken seçim bekliyor. 

Naziler parlamentoda... Protestolar sokağa taştı

 

Merkel: Stratejik hedeflere ulaştık

 

Schulz: Seçimi kaybettik, koalisyona girmeyeceğiz

 

Almanya'daki seçimlerde ilk sonuçlar belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)