E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlibaba satış dalgası getirebilir---

Alibaba satış dalgası getirebilir

Alibaba satış dalgası getirebilir
16 Eylül 2014 - 18:52 borsagundem.com

Allianz'ın baş ekonomik danışmanı El-Erian, Bloomberg için kaleme aldığı makalede Alibaba'nın ilk halka arzını değerlendirdi

Allianz'ın baş ekonomik danışmanı Muhammed El-Erian, Alibaba'nın merakla beklenen ABD'deki ilk halka arzınının (IPO) piyasalarda bir satış dalgası yaratabileceğini belirtti.

Tarihteki en büyük halka arz olabileceği söylenen Alibaba'nın yatırımcılar için kötü bir sürprize yol açabileceğini ifade eden ünlü ekonomist, IPO'nun boyutu büyüdükçe sistemdeki tahvil miktarına ve hisse senetlerine etkisinin de artacağını dile getirdi.

Alibaba'nın IPO'dan gelen parayı nerede kullanacağının bilhassa önemli olduğunu söyleyen El-Erian, öte yandan yatırımcıların Alibaba hisselerinin alımını nasıl fonladığının da mühim olduğunun altını çizdi. Alibaba hisselerine olan talebin arzı aşacağını tahmin eden ekonomist, Bloomberg'e dayandırarak şirketin hisse fiyatını da artrmayı planladığını yazdı.

Sonuç olarak Alibaba'nın piyasalar üzerinde ciddi etkileri olan ve tarihe geçen bir IPO'ya imza atacağını tahmin ettiğini sözlerine ekleyen El-Erian, yatırımcıların Alibaba hisselerine yer açmak için satış yapabileceğini ve bu durumun piyasada bir satış dalgasına yol açabileceğini vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin16 Eylül 2014 23:29

    ali baba alacağıma rta laboratuvar alırım, arbul alırım, tuğçelik alırım... Ne eksikleri var, bunlar da dünya devi değiller mi? !!!!! ..... :))

  • amanin amanin16 Eylül 2014 20:34

    her ne olursa olsun, bizdeki halka arzlardan daha kötü bir performans göstermesi mümkün olmaz...

  • selim16 Eylül 2014 19:34

    Alibabayı bilmem ama,ben hep babalardayım zatennnnnnn.