E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Adil Öksüz özel yetişmiş mollaydı"---

"Adil Öksüz özel yetişmiş mollaydı"

Adil Öksüz özel yetişmiş mollaydı
12 Eylül 2016 - 19:28 borsagundem.com

Adil Öksüz'ün Gülen'in yetiştirdiği özel mollalardan biri olduğunu belirten H.P.,“Gülen mezun olan subayları odasında kabul eder, rütbelerini takardı” dedi

FETÖ/PDY’nin eski ‘asker imamı’ H.P., örgütün 1986’dan itibaren TSK’ya sızma taktikleri ve imamları hakkında itiraflarda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay’ın yürüttüğü soruşturmada firari eski savcı Fikret Seçen’in de aralarında bulunduğu asker imamları hakkında çıkarılan yakalama kararında FETÖ/PDY’nin eski ‘asker imamı’ H.P.’nin itiraflarının etkili olduğu öğrenildi.

1990’lı yıllardan bu yana, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere askeri üstlerin ve kolorduların bulunduğu bütün illerde askerlerle irtibatı sağlamak üzere Cemaat mensupları görevlendirildiğini belirten H.P. itiraflarında özetle şunları anlattı:

EN MEŞHURU:

En meşhuru darbenin ertesi günü ismi medyaya yansıyan Adil Öksüz’dür. Öksüz, Gülen’in özel yetiştirdiği mollalardandır. Adil Öksüz’ün, 20 yıldır M.Ö.’nün yardımcısı olarak Hava Kuvvetleri’nden sorumlu olduğunu düşünüyorum.

MOLLALARIN İMAMI:

Gülen, 36 yıldır sürekli yakın çevresinde 10 ile 30 arasında sayısı değişen ilahiyat mezunu mollalara ders verir. Bu mollalardan en bilgili ve kabiliyetlerini seçerek özel görevlendirmeler yapar. Mollaların imamı ise son 25 yıldır C.T. hocadır.

RÜTBELERİNİ TAKTI:

Fethullah Gülen ABD’ye gittiği tarihe kadar 3-5 subaydan sorumlu ‘murakıp’ denilen kişiler, Altunizade FEM Dershanesi’ne özel arabayla gelir, gizli arka kapıyı kendilerinde bulunan kumandasıyla açıp içeri girer, kimseye görünmeden asansörle direkt 5. kata çıkardı. Gruplar birbirini görmeden Gülen’in özel odasına geçerdi.

Askeri öğrenciler mezuniyet töreni sonrası Gülen’in özel odasına gelirdi. Gülen’e hediyeler sunar, Gülen de onlara pahalı bir saat veya kalem gibi hediyeleri verir, rütbelerini kendi eliyle takar ve dua ederdi. 1998’e kadar bu seremoni bütün Harp Okulu mezunlarına ve rütbe değişimi yapan askerlere uygulandı.

VELİ SARIBOĞA/HABERTÜRK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil 14 Eylül 2016 02:07

    Yavv sürekli itiraflar falan filan daha bu darbenin kemik kadrosu ortada yok suçlular gorevde oyun içinde oyun yersen.

  • şirketler..13 Eylül 2016 17:15

    bu adamlar bütün özel sektör şirketlerine daldı. salak salak adamlarını överek müdür yaptırdılar. diğer insanların ekmeği ile oynadılar. devlet acilen bylock daki 165 bin kişiyi açıklamalı. acilen işverenlere açıklamalı..

  • oktay doğaner13 Eylül 2016 10:55

    rezilliğe bak ! rütbeyi abd nin kucağında oturan namussuz takıyor. Yazıklar olsun.

  • Cego13 Eylül 2016 07:16

    Şu herifin tipine bak. Bunu dinleyen pilotlarında ben aklından şüphe ederim. Yazıklar olsun.