E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’nin güvenli 'bölge teklifine' Ankara’dan ilk yanıt---

ABD’nin güvenli 'bölge teklifine' Ankara’dan ilk yanıt

ABD’nin güvenli 'bölge teklifine' Ankara’dan ilk yanıt
25 Ocak 2018 - 12:26 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölge talebine "Önce somut adımlarla güven tesis edilmeli" cevabını verdi

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin güvenli bölge önerisine cevap verdi. Çavuşoğlu, bunların görüşülmesinden önce ABD ile güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini ve bunun için ABD'nin somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in görüşme sonrası ortak basın toplantısı yaptı.

ABD'nin Suriye sınırında 30 kilometre derinlikli güvenli bölge önerisiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile ciddi bir konuyu görüşmemiz için güven tesisi lazım. Güven tesis edilmesi için ABD'den somut adım bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce neden görüşemeyeceğimizi açıkladım. ABD'nin YPG'ye verdiği silah, Münbiç'te verdiği sözleri tutmaması. Sayın Trump'ın YPG'ye silah vermeyeceğiz hatta dün akşamki görüşmede artık vermiyoruz demesi, FETO'nun Amerika'da olması bu nednele önce güvenin yeniden tesis edilmesi lazım."

ABD'NİN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya da değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sanırım o açıklama görüşme yapılmadan önce hazırlanmış. O nedenle tam gerçekleri yansıtmayan bir açıklama oldu. Onların farklı mazaretleri olabilir. Gerçeği yansıtmıyor" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever25 Ocak 2018 19:05

    deas deas ,deasi icat eden kim ?once oturun gercekleri gorun,,,deniz buladirilmassa kopek baligi av yakalayamaz,ac kalir ,istedigini yapamaz,birzamanlardi ladini icat ettiler ,daha sonrada yok etmek icin mazeret buldular ,,,onemli olan deniz surekli bulansin ve bulanik dursun ki avlanirken av sikintisi cekilmesin,.....kisacasi hazinen gucluyse ordun kuvvetliyse ve ileriye gorebiliyorsan,kontrol sendeyse ,herzaman yonetirsin.....

  • bu dünyadan biri25 Ocak 2018 13:47

    Önce güvenli bölge, sonra başka oyunlar. Iraktaki olaylar da böyle gelişti. Bence Türkiye bu tür oyunlara artık gelmemeli, o bölgeden Deaş ve Ypg sökülüp atılmalı. Eğer bunu yapmazsa oyunun parçası olduğunu düşünürüm.

  • Samimiyet testi25 Ocak 2018 13:35

    Amerika önce terör örgütünü tamamen tasfiye etsin silahlarında Türk gözlemlemciler nezdinde toplatsın ondan sonra oturulup konuşulur gerisi klasik oyalama taktiği

  • Hasanby25 Ocak 2018 13:35

    Güvenmediğinle güvenli bölge kursan ne olur , kurmasan iyi olur.

  • ALİ25 Ocak 2018 12:38

    bunlar şeytan bunların sözüne inanılmaz mutlaka bir bit yeniği vardır devletimizin çok dikkatli olması lazımdır 5 bin tır dolusu silahı bize dost olduklarını müttefik olduklarını söyleye söyleye verdiler bu ahmaklar türk milletinide kendileri gibi aptalmı sanıyorlar bu milletin düşmanlığını kazandılar artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak coni kuyruğunu toplayıp defolacak buralardan