E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de satıcılı açılış bekleniyor---

ABD'de satıcılı açılış bekleniyor

ABD'de satıcılı açılış bekleniyor
10 Kasım 2017 - 14:33 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasaları endeksleri vadeli piyasalarda aşağı yönlü bir seyir izleyerek, haftanın kayıpla tamamlanacağına işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.COM
ABD hisse senedi piyasaları endeksleri vadeli piyasalarda aşağı yönlü bir seyir izleyerek, piyasanın güne aşağı yönlü bir başlangıç yapacağını ve cuma günü yaşanan kayıpları derinleştirerek, haftanın kayıpla tamamlanacağına işaret ediyor.
Yatırımcılar ayrıca Başkan Trump'ın Asya ziyaretini de yakından izliyorlar. Trump bu gezisi sırasında, ticaret konusunda, ekonomik milliyetçiliği savunma konusunda güçlü mesajlar verdi ve ülkesinin imzaladığı ikili anlaşmaları ellerini bağlayan
rahatsız edici unsurlar olarak nitelendirdi.

Vadeli piyasalarda endeksler
Şu sıralarda vadeli piyasalarda Dow Jones Sanayi endeksi 72 puan ve yüzde 0.3 oranında düşüşle 23,344 puandan S&P 500 endeksi 11.65 puan ve yüzde 0.5 düşüşle 2,572.25 puandan ve Nasdaq-100 bileşik endeksi 27.75 puan ve yüzde 0.4 düşüşle 6,286.50 puandan işlem görüyor.


Endekslerde yaşanan düşüşler dün her üç ana endeksin de son iki haftanın en kötü gününü geçirmesinin ardından geliyor. Perşembe gününün kapanış rakamları üzerinden gösterge endeksler haftayı yüzde 0.1 ila 0.3 oranında kayıplarla tamamlamaya hazırlanıyor ve bunda etkili olan unsur vergi planına yönelik endişeler olarak görülüyor.

Piyasaları etkileyen unsurlar

ABD Senatosunun mali komitesi dün, vergi tasarısına yönelik taslağın kendisi tarafından düzeltilmiş taslağını yayınladı. Bu taslak Beyaz Saray tarafından hazırlanana göre farklılıklar gösteriyor. Bu farklılıkların başında kurumlar vergisinde planlanan indirimin önümüzdeki yıl yerine 2019 yılına kaydırılması geliyor.

Vergi reformunun her iki versiyonu da kabul edilmeden önce uzun görüşmelere ve tartışmalara maruz kalack ve yatırımcılar tasarının yakın bir zamanda hatta yılbaşından önce kabul edileceğine yönelik inançlarını kaybediyorlar.

Vergi reformu tasarısı bu zamana kadar piyasaları yuları çeken en önemli unsur olmuştu. Tasarının öngördüğü vergi indirimlerinin şirketleri güçlendirerek, ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olacağı öngörülüyordu.

Ayrıca yatırımcılar Trump'ın Asya gezisi sırasında diğer ülkelerin ABD'den ticari olarak faydalanmalarına izin vermeyeceği yönündeki açıklamalarını da akıllarının bir köşesinde tutuyor.
Trump söz konusu konuşmasında ABD'nin kendi ticari çıkarlarını koruyacağını ve imzalanmış olan karşılıklı anlaşmalarla kendi ellerinin bağlanmasına izin vermeyeceğini belirtmişti.

Stratejistler ne söyledi?

ADM Investor Services International'ın stratejisti Marc Ostwald konuya ilişkin olarak "Beyaz Saray ve Senato tarafından açıklanan vergi reformu tasarıları arasındaki farklar, yatırımcı eğilimi üzerinde net bir baskı yaratıyor ve net bir şekilde piyasalar açısından risk oluşturuyor." ifadelerini kullanıyor.

ING'nin döviz piyasaları stratejisti, Viraj Ratel,
"Senatörler halen oyçoğunluğu ile kabul edilecek bir tasarıya ulaşabilmek adına daha sıkı mali kurallar getiren değişiklikler olması gerektiğine inanıyor. Kongre'nin önümüzdeki hafta cuma günü başlayan uzun şükran günü tatili nedeniyle tasarının yıl başından önce imzalanmak üzere Trump'ın masasına gelme ihtimali halen çok zayıf ile hiç arasında bir yerde bulunuyor." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)