E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de hükümet açıldı, piyasalar yükseldi---

ABD'de hükümet açıldı, piyasalar yükseldi

ABD'de hükümet açıldı, piyasalar yükseldi
23 Ocak 2018 - 09:05 borsagundem.com

ABD Senatosu'nun ek bütçe tasarısını onaylamasının ardından borsalarda güçlenme meydana geldi

ABD Senatosu'nun Cuma günü ödeneksizlikten duran kamu hizmetleri için ek bütçe tasarısını onaylamasıyla Asya borsaları yükselirken; Wall Street'teki başlıca endeksler rekor seviyelere ulaştı, dolar destek buldu. ABD'de politika yapıcılar federal devletin verdiği hizmetlere devam edebilmesi için 8 Şubat'a kadar geçici ödenek ayrılmasına ilişkin ek bütçe tasarısını Senato'dan geçirdi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen endeks yüzde 0.7 artışla yeni rekor seviyeye ulaştı. Avustralya borsası yüzde 0.7, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 1 ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.1 yükseldi. Dünya hisse senedi piyasaları, küresel ekonomik büyümenin senkronize bir şekilde yükselmesinin şirket karlarını ve hisse senedi değerlemelerini desteklemesiyle geçen yıldan bu yana yüksek seyir izledi. ABD hükümetinin kısa süreli kapatılmasının, Hisse senetlerine etkisi hafif olurken; Wall Street, Washington'daki çıkmazı sona erdirmek için yapılan anlaşma sonrasında dün rekor seviyeye yükseldi. Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikasını değiştirmedi. (Aşağıdaki veriler TSİ 8:30 itibariyledir.

DÖVİZ

Dolar, ABD Senatosu'nun Cuma günü ödeneksizlikten duran kamu hizmetleri için ek bütçe tasarısını onaylamasının ardından kayıplarını bir kısmını azalttı ancak getiri avantajının azalmasına ilişkin endişelerin devam etmesiyle temel para birimleri karşısında üç ayın dip seviyesine yakın seyrediyor. ABD Temsilciler Meclisi Senato'dan yeterli desteği aldıktan sonra federal devletin verdiği hizmetlere devam edebilmesi için 8 Şubat'a kadar geçici ödenek ayrılmasına ilişkin ek bütçe tasarısını onayladı. Dolar endeksi 17 Ocak'ta gördüğü üç yılın dip seviyesi olan 90.104'e yakın seyrederek 90.36'da bulunyor. İşlemciler doların değer kaybetmesine, dünyanın önde gelen merkez bankalarının ekonomiye verdikleri desteği azaltmasıyla göreceli getiri cazibesinin risk altında bulunmasının neden olduğunu belirtiyorlar. Bu, Fed'in faiz oranlarını artıran tek banka olduğu son birkaç yılın faiz oranı dinamiklerini de değiştirecektir. Dolar Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmemesi ve enflasyonun 2019 mali yılında yüzde 2 hedefine ulaşabileceği görüşünü sürdürmesinin arından yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 110.74'e geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları, sağlıklı ekonomik büyümenin ve OPEC ile Rusya öncülüğünde devam eden arz kesintisinin desteğiyle yükseldi. Brent ham petrolünün vadeli fiyatı yüzde 0.55 artışla varil başına 69.41 dolara yükselirken; 15 Ocak'ta gördüğü üç yılın zirvesi olan varil başına 70.37 dolara yakın seyrediyor. İşlemciler petrol piyasalarının sağlıklı ekonomik büyümeden destek bulduğunu belirtiyorlar.

ALTIN

Altın fiyatları, doların üç yılın dip seviyelerinde bulunmasıyla yükselirken; ABD'de federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak ek bütçe tasarısını onaylanmasının alım getirdiği küresel hisse senetleri yükselişi sınırladı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,336.26 dolara ulaşarak art arda üçüncü günde de yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)