E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları yükseliyor---

​ABD borsaları yükseliyor

​ABD borsaları yükseliyor
14 Temmuz 2014 - 18:29 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, şirket satınalma ve birlişme aktivitelerinden destek buluyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nde 3 ayın en büyük kaybının yaşanmasının ardından, şirket satın alma ve birleşme aktivitelerindeki artış ve Citigroup Inc'nin beklenenden daha iyi gelen kar rakamları sayesinde, değer kazandı.

Citigroup hisseleri, şirketin mortgage destekli tahvil soruşturmasını sonlandırmak için 7 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmesinden sonra yüzde 3.1 değer kazandı. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi Apple Inc, Barclays Plc'nin "al" tavsiyesi üzerine yükselişe geçti. URS Corp, Aecom Technology Corp'un inşaat-yönetim şirketini yaklaşık 4 milyar dolara satın almak için anlaşmasıyla, yüzde 8.4 çıkış sağladı. AbbVie, Shire Inc'in satın alma teklifini yapacağını açıklamasının ardından yüzde 0.8 değer kaybetti.

S&P 500 New York saatiyle 10:09'da yüzde 0.5 çıkışla 1.977,70 oldu. Dow Jones Endeksi 126.35 puan artışla 17.070,16'yı gördü. Russell 2000 Endeksi, 2 yılı aşkın bir süredir yaşadığı en kötü haftalık düşüşün ardından, yüzde 0.6 yükseldi. S&P 500'deki işlemler 30 gün ortalamasının yüzde 8 üstündeydi.

New York'taki Solaris Asset Management LLC'den Tim Ghriskey, "Kar ve gelir rakamları genelde oldukça olumlu geliyor. Henüz bilanço sezonunu tam bir başarı olarak ilan etmek için erken olsa da göstergeler olumlu. Citi'nin rakamları çok sağlam geldi'' yorumlarında bulundu.

S&P 500 geçen hafta, Portekiz tedirginliği ve son yükselişin abartıldığı yönündeki söylentiler nedeniyle yüzde 0.9 düşüş yaşamıştı. Gösterge endeksi tüm zamanların en yükseğinden kapanış yaparken, Dow Jones 3 Temmuz'dan bu yana ilk kez 17.000'i gördü. S&P 500 iki yılı aşkın bir süredir yüzde 10'luk bir gerileme görmezken, endeksteki şirketlerin piyasa değerleri toplamı, şirketlerin karlarının 18 katına denk. Bu da 2010'dan bu yana görülen en yüksek rakam.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)