Ana SayfaPiyasaYeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler---

Yeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler

1 / 4
Yeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler
23 Nisan 2017 - 10:49 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Tarihi referandumun ilk haftasından önemli manzaralar.. 

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yüzde 0.42 oranında yükselişle 92.423 puan seviyesinden kapattı. Kapanış son 47 ayın en yüksek seviyesine yakın gerçekleşti. 

Piyasa uzmanları, emsallerine göre ucuz kalan Borsa İstanbul'a yatırımcı ilgisinin arttığını kaydetti. 

İş dünyasından, referandum sonrası ekonomide izlenilmesi gereken yola ilişkin açıklamalar yapıldı. Belirsizliklerin ortadan kalktığına, istikrarlı şekilde hızla yükselme döneminin başlaması gerektiğine işaret edildi.

Ekonominin siyasi aktörlerinden ise “Büyümenin ana motoru yapısal reformlar olacaktır” mesajı geldi. Bir diğer mesaj da dev fonların Türkiye’ye ilgisine yönelikti. "Toplam bilançoları 4 trilyon doların üzerinde olan Avrupa, Amerika ve Kanada merkezli fonlar, Türkiye'ye yatırım yapma iştahlarının yüksek olduğunu dile getirdi" denildi. 

New York borsası, petrol fiyatlarındaki sert düşüşle haftanın son işlem gününü 6.26-30.95 puan arasında kayıplarla tamamladı. petrol fiyatları bu hafta yüzde 7 düşüş kaydedetti.

Yeni haftaya gelince, yarın ve sonrasında neler olacak?

Geride bıraktığımız beş işlem gününü analiz masasına yatırınca uzman bakışıyla ortaya çıkan durum değerlendirmesi şöyle.

“BIST 100 bir fiyat değil de getiri endeksi olsaydı, fiyat artı temettü etkisi ile 2013’teki bu zirvenin çok üzerine çıkılmış olacaktı. Mayıs 2013’te görülen zirvenin psikolojik olarak güçlü bir direnç oluşturması beklenebilir. Aşağıda ise 91.500 bu hafta izleyeceğimiz ilk önemli destek olacak...”

Bir diğer görüş, “Anayasa referandumuna dair fiyatlamaların etkisi kısa süreli olurken, önümüzdeki günlerde yurt içi piyasaların gündemini belirleyecek olanın 26 Nisan tarihinde TCMB’nin gerçekleştireceği toplantı olabileceğini söyleyebiliriz” şeklinde. 

Ya Dolar/TL?.. İşte öne çıkan görüşler... 

“Geniş bant aralığı olarak baktığımızda 3,6250-3,6850; dar bantta ise 3,6320-3,6730 seviyesi görülebilecek seviyelerimiz olacaktır...” 

 “Kısa vadede aşağıda 3,61 ve bu seviyenin altında 3,55-3,57 aralığını güçlü destekler, 3,67 ile 3,71 seviyelerini de güçlü dirençler olarak takip ediyoruz...”

Faizdeki işaretler, küresel piyasalara yönelik analizler ne? Veri ajandasında neler yazıyor?

Rüzgarlar sert mi esecek, hava sakin mi olacak? 

İşte kritik yanıtlar..

Borsagundem.com sordu, uzmanlar konuştu...

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • meto (yakamoz3170)23 Nisan 2017 11:09

    sayın borsagündem yetkilileri küçük yatırımcının robinhodu analizleri ve gerçekleri yaşanmışlıklarla yorumlayan marbaş by analiz hocamız nerede hergün by analizin yorumları varmı diye bu sayfaya bakıyoruz ama yok ne oldu küstürdünüzmü onun kıymetini bilelim lütfen. hem vatan sever hem piyasa uzmanı bidahada asla bulunmaz öyleleri.kendisini burada görmeyi çok isteriz. saygılar