Ana SayfaPiyasaYeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler---

Yeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler

3 / 4
Yeni haftada piyasalardaki büyük beklentiler neler
23 Nisan 2017 - 10:49 www.borsagundem.com

91.500’ÜN ÖNEMİ...

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ

BIST 100

Geçtiğimiz hafta BIST 100 Endeksi 92.909 ile Mayıs 2013’te gördüğü 93.398’den sonraki en yüksek seviyesini test etti. BIST 100 bir fiyat değil de getiri endeksi olsaydı, fiyat artı temettü etkisi ile 2013’teki bu zirvenin çok üzerine çıkılmış olacaktı. Buna rağmen endekste Mayıs 2013’te görülen zirvenin psikolojik olarak güçlü bir direnç oluşturması beklenebilir. Aşağıda ise 91.500 bu hafta izleyeceğimiz ilk önemli destek olacak. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece aşağı yönlü pozisyon alımı için aceleci olunmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Dolar/TL

Dolar/TL’de TCMB’nin sıkı duruşu yukarı yönlü sert hareketlerin önünü keserken, geçtiğimiz hafta da ifade ettiğimiz gibi Trump’ın son dönemdeki güçlü dolardan şikâyetine rağmen Fed’in yılın geri kalanında da en az iki faiz artışı yapacağına yönelik beklentiler ve bilanço küçültme operasyonlarının konuşuluyor olması aşağı yönlü marjları sınırlamaktadır. Bu iki gerekçe ile kurların önceki aylara göre daha dengeli bir yapı seyretmesini bekliyoruz. Bununla birlikte son yıllardaki kötü performansın TL’yi emsallerinden negatif ayrıştırması, ibrenin gelişmekte olan ülkelere döndüğü zamanlarda TL’yi ön plana çıkarabilir. Kısa vadede aşağıda 3,61 ve bu seviyenin altında 3,55-3,57 aralığını güçlü destekler, 3,67 ile 3,71 seviyelerini de güçlü dirençler olarak takip ediyoruz.

Faiz

Hafta boyunca 2 yıl vadeli gösterge faiz ve 10 yıllık tahvil faizinin, referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte düşüş eğiliminde olduğunu gördük.. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 12 Ocak’tan bu yana düzenlenmeyen repo ihalesi geçen hafta boyunca da açılmadı. Önceki hafta %11,49 seviyelerinde olan ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti, geçen hafta boyunca %10,46-10,50 aralığında seyretti. Bu hafta yurtiçi piyasalarda gözler 26 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek Para Politikası Toplantısı’nda olacak. Bizim beklentimiz piyasa beklentisine paralel, TCMB’nin faizlerde değişikliğe gitmeyeceği yönünde. TCMB’den piyasa beklentileri dışında bir karar gelmesi durumunda tahvil faizlerinde dalgalanma yaşanabilir. Hazine tarafından ise salı günü düzenlenecek 5 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ihalesi piyasalarında takibinde olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • meto (yakamoz3170)23 Nisan 2017 11:09

    sayın borsagündem yetkilileri küçük yatırımcının robinhodu analizleri ve gerçekleri yaşanmışlıklarla yorumlayan marbaş by analiz hocamız nerede hergün by analizin yorumları varmı diye bu sayfaya bakıyoruz ama yok ne oldu küstürdünüzmü onun kıymetini bilelim lütfen. hem vatan sever hem piyasa uzmanı bidahada asla bulunmaz öyleleri.kendisini burada görmeyi çok isteriz. saygılar