Ana SayfaPiyasaPiyasalar bu hafta rahatlar mı---

Piyasalar bu hafta rahatlar mı

1 / 4
Piyasalar bu hafta rahatlar mı
16 Mayıs 2016 - 06:57 www.borsagundem.com

Piyasalarda gözler 22 Mayıs’ta yapılacak AK Parti’nin Genel Kurulu’na çevrildi. Dolar/TL’de düzeltme başlayacak olursa 2.9060 seviyeleri denenebilir. Borsada ilk aşamada 79.390 ve 82.050 seviyelerinin test edilmesi olasılığı var. Bekleyip göreceğiz.

Bir yandan bu hafta sonunda yapılacak olağanüstü genel kurulda AK Parti’nin yeni genel başkanı ve doğal olarak yeni Başbakan’ın kim olacağını beklerken, diğer yandan da MHP kongre krizi, Kilis’e yapılan saldırılar ve bombaların gölgesinde piyasaların nasıl bir yön çizeceğini söylemek gittikçe zorlaşmaya başladı.

Başbakan Davutoğlu’nun yeni kongre çağrısı öncesi ve sonrasında aklıselimin öne çıkabileceği ve piyasalarda bir düzeltme olacağı beklentimi son iki haftadaki yazılarımda paylaştım. Ancak değil aklıselimin galibiyeti, hezimeti karşısında finansal piyasalarda işler daha da sarpa sardı. Brezilya’da Rouseff’in görevden alınması ile Brezilya piyasaları ‘rahatlarken’, artan petrol fiyatları ile Rusya’da yüzler gülerken ve diğer gelişen ülke piyasaları para birimleri ve borsaları değerlerini korurken bizim piyasalarımız diğer gelişen ülkelerden “olumsuz olarak ayrıştı”.

Vize serbestisinin Eylül veya Ekim’e kalmış olması, AB ile olan müzakerelerin askıya alınmasa bile yavaşlıyor olması da bu olumsuz ayrışmanın ardındaki önemli sebeplerden biriydi. Güneydoğu’da düşürülen helikopter için kullanılan füze sistemi, bölgedeki çatışmaların başka bir evreye evirilebileceği endişelerini artırmışa benziyor. Bir de bunun üzerine Kilis’e yapılan füze saldırılarından sonra Suriye’ye asker gönderilmese bile hava saldırılarına girişilebilecek olması da hem politik ortamı hem de finansal piyasaları geriyor. Buna bir de MHP’nin kongre krizini de eklerseniz, gerek kurdaki yükselişi, gerekse de borsadaki düşüşü daha iyi anlama şansına sahip olabilirsiniz. Bu ortamda Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta yapacağı PPK toplantısında yapacağı bir faiz indiriminin de piyasalardaki “oynaklığı” azaltıcı etkisinden çok artırıcı etkisi olacağı muhakkak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayrı16 Mayıs 2016 13:04

    su algı kırılmadıkca uretıme gecemessın. kur duserse pıyasa rahatlarmıs bu algı ıthalatı tuketımı tesvık edıyo.

  • yılmaz16 Mayıs 2016 08:06

    Şimdi vatandaşı düşünen kiri ne zaman bitecek.Bir konut furyasıdır gidiyor bakalım lale devri abd de olduğu gibi köpeği içinde konut kredisi çekenler olur artık