Ana SayfaPiyasaGeri çekilmeler alım fırsatı mı?---

Geri çekilmeler alım fırsatı mı?

2 / 5
Geri çekilmeler alım fırsatı mı?
16 Nisan 2018 - 10:51 www.borsagundem.com

110.000 SEVİYESİ ÖNEMLİ

Piyasalarda sular durulmazken bundan sonraki süreçte BİST-100'ün nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Ayrıca "Geri çekilmeler alım fırsatı mı yoksa borsada 'bekle-gör' dönemi mi?" soruları da sıkça dillendiriliyor. Biz de piyasa uzmanlarından merak edilen bu soruların cevaplarını öğrendik.

Global Menkul Değerler'den Rıdvan Baştürk, özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye ilişkin açıklamalarının TL varlıkları üzerinde baskı yarattığını söylüyor. Baştürk, "Yurtiçinde cari açıktaki yükseliş, enflasyonun çift hanelerde yapışkanlık göstermesi, erken seçim olasılıkları, TCMB'nin faiz artırımında aksiyon almakta zorlanacağı beklentisi ve bu kapsamda TL'deki kırılganlığın artması gibi gelişmeler de TL varlıkların zayıflamasına yol açıyor" diyor.

BİST-100'de kısa vadede 110.000'in altında kalındığı sürece baskının devam edebileceğini öngören Rıdvan Baştürk'e göre, endekste 110.000'in üzerindeki kalıcı hareketler ise toparlanma için sinyal olabilir. 110.000'in altında ise 103.000'e doğru baskı olasılığı mevcut. Baştürk, iç ve dış risklerin arttığı bu konjonktürde yatırımcılara, "Portföyünüzdeki riskli varlıkları azaltıp tahvil, altın, döviz gibi enstrümanlara ağırlık verin" önerisinde bulunuyor. Borsada 101.000-103.000 bandına doğru oluşabilecek geri çekilmelerin uzun vadeli 'alım' fırsatı olabileceğini de sözlerine ekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)