Ana SayfaPiyasaGeri çekilmeler alım fırsatı mı?---

Geri çekilmeler alım fırsatı mı?

3 / 5
Geri çekilmeler alım fırsatı mı?
16 Nisan 2018 - 10:51 www.borsagundem.com

PANİK HAVASI BAŞLADI!

A1 Capital'den Vahap Taştan, BİST-100'ün şu an karşı karşıya olduğu satış hareketinin 2017'nin sonunda gerçekleşmesini beklediğini söylüyor. Aslında piyasaların gecikmeli olarak düzeltme hareketine gittiğini kaydeden Taştan, "Ancak bu gecikme büyük bir düzeltme hareketi halini aldı. Böylece piyasalarda panik havası da başladı" diyor. Taştan, bu panik havasının bir çöküşle sonuçlanacağını düşünmese de yılın ilk yarısında piyasanın bu tarz şoklarla karşılaşacağını öngörüyor. 

Vahap Taştan, bu ortamda yatırımcılara şu önerilerde bulunuyor: "Kısa vadede 'al-sat' fırsatlarını destekliyoruz. Uzun vadede ise portföyü destekleyecek alımlar yapılmalı. Bu şoklarda özellikle opsiyon ve vadeli kontratların 'hedge' özelliği mutlaka değerlendirilmeli. Portföy, piyasanın aşağı yönlü hareketlerine karşı farklı kontratlarla dengelenmeli." 

YABANCILAR ALARM VERİYOR! 

Bu noktada yabancı yatırımcıların Türkiye piyasalarındaki satış ağırlıklı işlemleri de dikkat çekiyor. Mart ayında 377,2 milyon dolar net satış yapan yabancı yatırımcılar, 2018 Ocak- Mart'ta net 780,8 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdi.

Yabancı işlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, şu bilgileri aktarıyor: "Geçen hafta başından itibaren çalkalanan piyasada güç zayıfladı. BİST-100 için yeni ana direnç 112.500, destek ise 108.000 oldu. Yine de hafta içinde günlük yüksek kayıpların ardından hızlı toparlanma gördük. Ancak borsadaki halka açık hisselerin yaklaşık yarısına sahip olan global varlık yöneticilerinin büyük kısmı ABD merkezli. Yıllardır onların Türkiye algısı endeksin yeni denge noktasını oluşturuyor. Yabancılar son 15 ay boyunca 3,5 milyar dolar para girişi yaptıkları BİST'te, şubatta ve martta satış tarafına geçti. Nisanın ilk iki haftasında da satışa devam ettiler. Halka arzlar hariç borsada satış yapan yabancıların Türkiye algısı bozuldu ve bu algıyı düzeltecek olumlu gelişmeler yaşanmazsa sıkıntı daha da büyüyebilir." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)