Ana SayfaPiyasaGeri çekilmeler alım fırsatı mı?---

Geri çekilmeler alım fırsatı mı?

5 / 5
Geri çekilmeler alım fırsatı mı?
16 Nisan 2018 - 10:51 www.borsagundem.com

PİYASANIN TAKİBİNDEKİ 5 GELİŞME

1-Suriye'deki durum: Olumlu gelişmeler borsada yukarı yönlü hareketleri teşvik edebilir. Olumsuz gelişmeler ise satış baskısının devamına neden olabilir.

2-ABD-Rusya cephesi: Bir dönem NATO ile Rusya arasındaki gerilim bölgesi Ukrayna idi. Şimdi ise ABD- Rusya, gerilimin ana sahası durumunda. Bu gerilimin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Piyasada bir trende dönüşmese de olası ani ve şok hareketler bu cephedeki gelişmelerden kaynaklanabilir.

3-25 Nisan'daki PPK toplantısı: Dolar kuru yaklaşık iki ayda 3,74 TL'den 4,10-4,20 TL bandına yükseldi. Enflasyona ilişkin olumsuz beklentiler söz konusu. Bu nedenle TCMB'nin faiz konusunda alacağı veya almayacağı aksiyonlar, TL varlıklar üzerinde etkili olacak.

4-ABD'nin yeni ticaret politikası: ABD'de dış ticaret açığı artmaya devam ettikçe ABD Başkanı Donald Trump'tan daha sert söylemler gelebilir. Bu söylemlerin yarattığı belirsizlik sektörel güven endeksleri üzerinde baskı yaratıyor ve finansal piyasalarda bir trend yaratacak güce ulaşmış durumda.

5-ABD Merkez Bankası'nın kararları: Küresel piyasalarda bir miktar FED endişesi var. Genel beklenti, 2018 için bankadan üç faiz artırım kararı gelmesi yönünde. Ancak farklı olasılıklara karşı FED, piyasaların radarında olmaya devam edecek. (Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)