Ana SayfaPiyasaAkın Tekstil ve Sekuro Plastik sorusu---

Akın Tekstil ve Sekuro Plastik sorusu

1 / 2
Akın Tekstil ve Sekuro Plastik sorusu
12 Aralık 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

KAMULAŞTIRMA VAR PARA YOK

SORU (1) - Son iki günde Akın Tekstil hissesinde bir hareket var. Neler oluyor? Tekrar yukarıya gideceğini söyleyebilir misiniz? Bir de Bakırköy'deki arsası ne durumda?

İlker Demir

CEVAP - Akın Tekstil, 21 Eylül 2017 günü en yüksek 13,53 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, yaşadığı düşüşün ardından 7-8 Aralık 2017 günlerinde yukarı yönlü sert bir hareketlenmede bulundu. Şirketle ilgili yeni bir gelişme ve açıklama olmamakla birlikte piyasada yaşanan olumlu havanın hissenin fiyatına da yansıdığı anlaşılıyor.

Şirketle ilgili gündemde olan en önemli gündem Bakırköy, Osmaniye’de bulunan 51.383 metrekarelik yerle ilgili. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ocak 2016’da firmaya gönderdiği yazı ile söz konusu arsanın kamulaştırılacağını ve pazarlık yoluyla satın alınacağını bildirmişti. Akın Tekstil ise kendisine verilen süre içinde belediyeye başvuruda bulunarak pazarlık sürecini kabul ederken fiyatı netleştirmeye çalışmakta. Arada geçen yaklaşık iki yıllık süre zarfında anlaşmaya varıldığına dair bir açıklama gelmedi. Şirket konuyla ilgili yaptığı 10 Kasım 2017 tarihli son açıklamasında sürecin devam ettiğini belirtti. Değerli bir konumda bulunan arsanın kamulaştırmasının tamamlanması halinde şirket ciddi bir kaynak temin etmiş olacak. Öte yandan firma son iki yılda satış gelirini artırmasına rağmen kârını düşürdü. Son açıkladığı 2017 dokuz aylık bilançosunda ise dönem sonunda zarara döndü. Firma geçtiğimiz yıl da dönem sonunda düşük de olsa kâr açıklamakla birlikte esas faaliyetlerinden dolayı zarar etmişti. Yılın son çeyreğinde ivmenin yukarı dönmemesi halinde 2017’nin sonunda zarar etme ihtimali hiç de düşük değil. Şirketin düzenli bir karlılık yakalayamaması halinde arada çıkışları olsa da istikrarlı bir yükseliş gerçekleştirmesi beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)