Ana SayfaPiyasaAkın Tekstil ve Sekuro Plastik sorusu---

Akın Tekstil ve Sekuro Plastik sorusu

2 / 2
Akın Tekstil ve Sekuro Plastik sorusu
12 Aralık 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

GÖSTERGELERE GÖRE RİSKLİ

SORU (2) - SEKUR hissesinde ne oldu da her gün azar azar çıkıyor? Bu çıkış nereye kadar daha devam edecek? 10 lirayı görecek mi? 

Nadir Arık

CEVAP- Sekuro Plastik, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana kademeli olarak yükseliyor. Hisse, 3 Ağustos 2017 günü en düşük 4,08 TL’yi görürken gerçekleşen çıkışla birlikte 11 Aralık 2017 günü kapanışı 8,11 TL’den tamamladı. Hissede piyasa yapıcılığı kapsamında A1 Capital Yatırım’ın işlemleri bulunuyor. Şirket geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada 1 milyon 680 bin Euro tutarlı Çok Katmanlı Laminasyon Film Üretim Tesisi için ek yatırıma gideceğini ve bunun finansmanı için bir leasing anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre bir yılı anapara ödemesiz beş yıl vadeli tedarikçi firma lehine akreditifin açıldığını belirtti. Makine teslim tarihi ise 28 Mart 2018 olarak öngörülmekte olup ödeme planı makine teslim tarihinden itibaren başlayacak. Öte yandan geçen süre zarfında şirketin büyük ortakları arasında hisse satışı gerçekleştiği gibi büyük ortaktan piyasada satış yapıldığı da gözlenmekte. Şirketin ortakları arasındaki bu satışlar piyasada hakim değişikliğinin yaşanıp yaşanmadığı tereddüdünün yaşanmasına neden olurken firma konuyla ilgili yaptığı açıklamada hakim ortakta herhangi bir değişimin olmadığını ve zorunlu çağrının söz konusu olmadığını yatırımcılarla paylaştı. 

Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğinde ise yeterli bir başarıya ulaştığını söylemek mümkün görünmüyor. Şirket her ne kadar geçtiğimiz yıl zarardan kâra geçse de elde edilen kârın sembolik düzeyde kalmakta. Açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artış olumlu olsa da yetersiz kalmakta. Piyasa çarpanları da fiyatın yüksek olduğu sinyalini veriyor. Halihazırda piyasa defter değerinin 5,94 seviyesinde olması fiyat kazanç oranının 48,83 olması fiyatın düşük olmadığı yönünde ciddi işaretler olarak değerlendirilmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)