E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen 7 yılın düşüğünde---

Yen 7 yılın düşüğünde

Yen 7 yılın düşüğünde
28 Kasım 2014 - 08:40 borsagundem.com

Yen, enflasyonun yavaşladığını gösteren verinin ardından 7 yılın en düşük seviyesine yaklaşıyor

Yen, hane halkı harcamalarının gerilediğini ve enflasyonun yavaşladığını gösteren verilerin ardından 7 yılın en düşük seviyesine yaklaşırken, 2 yıl vadeli Japonya tahvil faizinin sıfırın altına geriledi

Yen 16 önemli para biriminin tümü karşısında, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) teşviki daha da genişletmeye devam edeceği spekülasyonlarıyla birlikte en az yüzde 1.6’lık bir değer kaybı ile aylık kayba hazırlanıyor. Euro dolar karşısında, Euro Bölgesi’nde enflasyonun 2009’dan bu yana en yavaş hıza gerilediğini göstermesi beklenen veri öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor. Avustralya doları değer kaybederken, Norveç kronu ve Kanada doları OPEC üyelerinin üretim hedefini sabit tutması ile birlikte petrol ayı piyasasına düşmesinin ardından kayıpları genişletti.

Tokyo’daki Mizuho Securities Co. baş para birimi stratejisti Kengo Suzuki, “Düşen petrol fiyatları ile birlikte dolar alımı sürerken, yen değer kaybediyor. Japonya’daki enflasyon verisi, BOJ’un teşviki artıracağı beklentilerini canlandırabilir” dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.5 zayıflayarak Tokyo saati ile 13:42’de 118.31 yen oldu. Yen geçtiğimiz hafta 118.98 yen ile 7 yılın en düşük seviyesine görmüştü. Yen euro karşısında, yüzde 0.4 düşerek 147.27 yen seviyesine geldi. Euro dolar karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 1.2448 dolardan işlem gördü.

2 yıl vadeli Japonya tahvil faizi 1 baz puan veya yüzde 0.01 yüzde puan düşüş ile yüzde eksi 0.005 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)