E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Petrolde IŞİD düşüşü---

​Petrolde IŞİD düşüşü

​Petrolde IŞİD düşüşü
18 Ağustos 2014 - 20:28 borsagundem.com

Brent petrolü, Irak'ta Kürtlerin Musul barajını IŞİD'den geri almalarının ardından 14 ayın düşüğüne yaklaşırken, WTI New York'ta değer kaybetti

Brent petrolü, Irak'ta peşmerge güçlerininin ülkenin en büyüğü Musul barajını IŞİD'in elinden alması üzerine, 14 ayın düşüğüne yaklaştı. Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatları ise New York'ta düştü.

Brent yüzde 2.2 geriledi. Irak ordu sözcüsü Kassim Ata, peşmerge birlikleri ve terörle mücadele timlerinin Irak'ta Musul barajını, ABD'nin de hava desteği ile alması, IŞİD militanlarının Kuzey Irak'taki kazanımlarını azalttığını belirtti. Fiyatlar Libya'daki üretimin artması ile de düştü.

Massachusetts'te bulunan Strategic Energy& Economic Research Başkanı Michael Lynch konuya ilişkin " IŞİD ile mücadele güçleri güçlenerek ilerleme kaydediyor. IŞİD tehdidi zirveye ulaştı ve şimdi risk primi düşüyor. İnsanlar piyasadan çıkıyor" dedi.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Ekim vadeli brent petrolün varili 2.19 dolar veya yüzde 2.1 kadar düşüşle New York saati ile 11:13'te 101.34 dolara geriledi. Kontrat daha önce 101.29 dolar ile 26 Haziran 2013 sonrasındaki en düşük seviyeyi gördü. İşlem gören tüm kontratların hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 12 altında seyrediyor.

Nymex elektronik işlemlerdeki Eylül vadeli WTI petrolünün varili 1.39 dolar ya da yüzde 1.4 kadar kayıpla 95.96 dolardan alıcı buluyor. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 3.5 altında seyrediyordu. ABD petrolünün gösterge kontratının Avrupalı göstergeye farkı ise 7.93 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)