E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde dip seviyelere yaklaşıldı---

Petrolde dip seviyelere yaklaşıldı

Petrolde dip seviyelere yaklaşıldı
04 Şubat 2016 - 12:32 borsagundem.com

Tortoise Capital Advisors’ın analisti Rob Thummel, petrolün dibe yaklaştığı ve yükselişe geçebileceğini söyledi

Emtia alanında uzman danışmanlık şirketlerinden Tortoise Capital Advisors’ın analisti Rob Thummel, petrolde fiyatların dibe yaklaştığına işaret etti.
 
Portföy yöneticisi şu anda petrolde “acılı bir sürecin” yaşanmasına rağmen, yakında varil fiyatında dibe vuruşun gerçekleşeceği ve sonrasında yükseliş başlayacağına işaret edildi.
 
Thummel, petroldeki düşüşün 1980’li yıllardan bu yana en uzun ikinci süreç olduğunu söyledi.
 
Thummel, “İşte buraya böyle geldik. ABD’de petrol üretimi düşecek ve talebin güçlü bir şekilde artmaya devam ettiğini göreceksiniz” dedi.
 
CNBC kanalına konuşan uzman, petrolün varil fiyatında önümüzdeki beş ile 10 yıl arasında yeni bir tırmanış sürecinin başlayacağına işaret etti.
 
Thummel, uzun vadede petrolün varil fiyatının 60-80 dolar bandına çıkacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • keriz arıyorlar04 Şubat 2016 14:05

    hayal görüyor bu analist,çünkü en çok petrol kışın satılır daima ,dünya çapındaki durgunlukta bu kış bile petrol 30 dolarlarda ise yazın ısınma amaçlı kuzey yarımkürede petrol talebi sıfırlayacak ve ekonomik durgunluktan da talep iyice düşeceğinden 25 dolarlara dek inebilecek olabilir bu da rusya ve diğer üreticileri iflasa dahi sürükleyebilir,iyi yorumlar ancak pozisyon tutanların piyasayı kerizleme amaçlı olabilir ki 100 dolarlarda da aynı şeyleri söylüyorlardı traderler ve battılar.