E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükselişte---

Petrol fiyatları yükselişte

Petrol fiyatları yükselişte
23 Ekim 2014 - 15:42 borsagundem.com

Petrol vadeli işlemleri Perşembe günü Suudi Arabistan'ın petrol üretimini düşüreceğini belirtmesinin ardından yükselişe geçti

New York Ticaret Borsasında Aralık vadeli ham petrolün varili 1,46% oranında artışla 81,74 Amerikan Dolarından işlem görüyor.

Diğer yandan ICE Vadeli İşlemler Borsasında Aralık vadeli Brent petrolünvarili 1,64% oranında değer kazanarak 86,10 Amerikan Dolarından işlem görüyor.

Petrol vadeli işlemleri, Suudi Arabistan'da petrol üretiminin 328 bin varil kadar düşürülerek 9,36 milyon varile çekileceğinin belirtilmesiyle değer kazandı.

Londra merkezli Brent petrol fiyatları Haziran ayında neredeyse 26% oranında değer kaybetti. WTI fiyatları ise yaklaşık olarak 23% oranında değer kaybetti.

Küresel stoklar, son aylarda talebin üzerine çıktı. Ay başında yayınlanan bir rapor, OPEC ülkelerinin petrol üretiminin Eylül ayında günlük 31 milyon varil ile iki yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gösterdi.

OPEC ülkelerinin Petrol bakanları, Viyana'da 27 Kasım'da 2015 başı için petrol üretim hedefi ile ilgili görüşmek için bir araya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)