E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
10 Temmuz 2014 - 14:50 borsagundem.com

WTI, ABD'de petrol stoklarının genişlediğini göstermesiyle üst üste 10. günde de düşüş yaşıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'de talebin azaldığı dönemde verilerin petrol stoklarının genişlediğini göstermesiyle, düşüşünü 10. güne taşıyarak en uzun süreli kayıp rekoruna imza attı. Brent petrolü de Londra'da düşüş yaşadı.

Petrol vadelileri New York'ta yüzde 0.7 geriledi. WTI petrolün 10 günlük düşüşü, 1983'te New York Mercantile Borsası’nda kontratlar işlem görmeye başladıktan bu yana en uzun süreli gerileme oldu. WTI petrol vadelilerinin teslimat noktası olan Cushing’te petrol stokları Ocak ayından bu yana en büyük ölçüde yükseliş gösterdi. EIA verilerine göre, yakıt stokları artarken, tüketim düşüş gösterdi

Global Risk Management Ltd. analistlerinden Michael Poulsen, “ Dünkü petrol stokları verisi bekletilen altında bir yakıt talebi olduğunu gösterdi. Seyahat sezonu olan yaz döneminde böyle bir durumun yaşanması sürpriz oldu” dedi.

Ağustos vadeli WTI'ın varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 68 sent kadar düşüşle 101.61 doları görürken, Londra saati ile 11:09'da 101.76 dolardı. Kontrat dün 1.11 dolar gerileyerek 16 Mayıs'tan beri en düşük seviye olan 102.29 dolara inmişti. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının  yüzde 26 yukarısında seyretti. 

WTI vadelilerinin teslimat noktası ve ABD’nin en büyük petrol depolama merkezi olan Cushing’te petrol stokları 447.000 varil artış ile 20.9 milyar varile ulaştı. Ülke çapında petrol stokları ise 2.4 milyon varil düşüş ile 382.6 milyar varil oldu.

 Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 52 sent kadar veya yüzde 0.5 kayıpla 107.76 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 6.31 dolardı. Fark dün 4 gündür ilk defa açılarak 5.99 dolar olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)